2019-03-24 23:41


“Vara Magică” 2016. La Ateneul Român, între 13 iulie-24 august

 |  16:06
“Vara Magică” 2016. La Ateneul Român, între 13 iulie-24 august

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului “Vara Magică” va avea loc între 13 iulie-24 august, la Ateneul Român, în fiecare seară de miercuri, Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta, Orchestra Junior, dar şi dirijori şi solişti români, numărându-se printre invitaţi.

Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul “Vara Magică” a devenit un reper cultural de nivel internaţional privitor la modul de petrecere a timpului, mult aşteptat de bucureştenii care petrec o parte a verii în Capitală, precum şi de un număr tot mai mare de turişti. Aceste seri muzicale se îndepărtează de rutina stagiunilor şi devin un binemeritat premiu pentru artişti şi public deopotrivă, pentru toţi cei care înţeleg să trăiască în spiritul unei permanente autodepăşiri. Acest public devine, după cum o arată şi statisticile, tot mai numeros şi mai fidel.

Publicul care vine la concertele Verii magice în fantastica sală a Ateneului este în cea mai mare parte compus din oameni activi, lideri de opinie, care înţeleg şi valorizează corect regalul muzical care le este oferit. Atmosfera de elevaţie culturală pe care o imprimă cadrul minunatei clădiri a Ateneului Român este întregită de faptul că motivul venirii spectatorilor este întotdeauna onorat de Marea Muzică, citeaza Mediafax un comunicat de presa trimis de organizatori. Prilej de sărbătoare în sine, programele de concert ale Verii Magice reprezintă combinaţii ale celor mai valoroase şi îndrăgite piese muzicale ale creaţiei universale din toate timpurile, programele întotdeauna deosebit de captivante constituind o altă marcă distinctă a acestora.

Festivalul va debuta in 13 iulie 2016, cu un concert susţinut de Orchestra Română de Tineret - Romanian Youth Orchestra, avandu-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Cristian Mandeal.

Solist va fi Stefan Cazacu, violoncel. În programul serii de 13 iulie se vor găsi piese de Serghei Prokofiev, Piotr Ilici Ceaikovski si Felix Mendelssohn Bartholdy.

Biletele şi abonamentele la acest festival s-au pus în vânzare pe www.bilete.ro şi la casa de bilete a Ateneului Român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-03

Mai multe imagini:
“Vara Magică” 2016. La Ateneul Român, între 13 iulie-24 august
zoom

TAGURI: vara magica 2016, ateneul roman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...