2018-12-12 11:56


Vizite gratuite la Castelul Peleș

 |  22:40
Vizite gratuite la Castelul Peleș

Castelul Peleș situat pe domeniul regal din stațiunea Sinaia va putea fi vizitat gratuit, miercuri, cu ocazia împlinirii a 133 de la inaugurarea oficială a construcției ca sediu al "noii dinastii"

Potrivit unui anunț postat, luni seară, pe pagina de Facebook a Muzeului Național Peleș (MNP), în data de 5 octombrie va fi sărbătorită Ziua Castelului Peleș, la 133 de ani de la inaugurare, iar turiștii vor avea acces în regim de gratuitate în intervalul orar 11:15 — 16:15 (ultima intrare).

Șeful Secției Relații publice din cadrul Muzeului Național Peleș, Daniela Voitescu, a declarat, pentru AGERPRES, că publicul va putea vizita gratuit parterul și etajul întâi al obiectivului.

Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914, la inițiativa Regelui Carol I, ca reședință de vară a cuplului regal al României, având 160 de camere, dintre care 80 de dormitoare și 30 de săli de baie foarte moderne pentru epoca în care a fost construit.

La data de 7 octombrie 1883 a avut loc ceremonia inaugurării castelului, se precizează în postarea MNP.

"În după amiaza zilei de 7 octombrie 1883 ceremonia inaugurării castelului, sediul "noii dinastii', a început cu o slujbă religioasă și cu sfințirea apei, la care au asistat Regele Carol I și Regina Elisabeta, primul ministru Lascăr Catargiu și mai mult de 50 de invitați din toate corpurile statului, o parte a unui batalion de vânători și un numeros public din Sinaia și din București. Sosiseră cu Orient Expresul în gara Sinaia și invitați străini, diplomați și redactori ai ziarelor de prestigiu. S-a intonat imnul național și pe turnul cel mare al Castelului s-a ridicat Tricolorul, drapelul național, care a fost salutat de trei salve de tun. (...) După ce invitații au vizitat Castelul Peleș toți participanții la inaugurare au fost poftiți la un ceai în salonul de muzică unde Regina Elisabeta a cântat acompaniată de pian câteva arii din opere și două cântece românești", menționează sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: castelul peles, sinaia, vizite gratuite
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...