2019-01-24 15:15


Willem Dafoe este “Pasolini”. Filmul poate fi urmărit în cinematografele româneşti

 |  17:59
Willem Dafoe este “Pasolini”. Filmul poate fi urmărit în cinematografele româneşti

Actorul Willem Dafoe joacă rolul artistului italian Pasolini, în filmul omonim. În regia lui Abel Ferrara, “Pasolini” încearcă să refacă ultimele 24 de ore din viața poetului, scriitorului și cineastului Pier Paolo Pasolini, asasinat în data de 2 noiembrie 1975 pe o plajă din apropierea orașului Roma. Filmul a avut premiera în cinematografele româneşti pe 22 mai.

În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pier Paolo Pasolini a fost omorât într-un cartier din Roma. Pasolini este un simbol al artei luptând împotriva puterii. Scrierile lui sunt scandaloase, filmele - cenzurate. Mulţi l-au iubit, la fel de mulţi l-au şi urât.

Ultima zi din viaţă artistul şi-a petrecut-o împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său. Pe seară a ieşit cu maşina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineaţă, Pasolini a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia oraşului. Crima nu a fost elucidată nici acum. În acest film, amestec de real şi imaginar, Abel Ferrara reface ultima zi din viaţa celebrului cineast.

Actorul american Willem Dafoe spune că, pentru acest film, s-a apelat în principal la informații, amintiri și povestiri ale prietenilor și ale rudelor celebrului artist. “Am fost binecuvântați de generozitatea apropiaților lui Pasolini”, spune Dafoe. “În locurile rămase goale dintre aceste fapte reale, noi a trebuit să creăm propria realitate. Însă, tot ceea ce noi am inventat pornește de la o bază reală”.

S-au folosit locațiile originale și chiar obiecte și haine din garderoba lui Pasolini pe care familia și prietenii săi le-au pus la dispoziție echipei de filmare. “Aceste obiecte au o putere anume, ca o magie, care ajută foarte mult la contactul cu trecutul. Am fost ca un fel de medium care invocă spiritele să apară”, își amintește actorul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: film, pasolini, cinema, willem, dafoe
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...