2017-01-16 20:16

ULTIMA ORA


10.000 de documente nepublicate de WikiLeaks erau încă la Bradley Manning

 |  09:01
10.000 de documente nepublicate de WikiLeaks erau încă la Bradley Manning

Un număr de 10.000 de documente ale Departamentului de Stat au fost găsite în computerul utilizat de Bradley Manning, fără ca acestea să fie trimise către WikiLeaks, a precizat David Shaver, expert informatic al armatei americane.

Bradley Manning, în vârstă de 24 de ani, fost analist de informaţii în Irak, este acuzat a fi "sursă" de informaţii pentru WikiLeaks. Autoritățile americane desfășoară audieri la baza militară din Fort Meade pentru a stabili dacă soldatul trebuie să apară în faţa curţii marţiale unde riscă închisoarea pe viaţă pentru "complicitate cu inamicul".

Bradley Manning este acuzat că a transmis către site-ul WikiLeaks, între noiembrie 2009 şi mai 2010, documente militare americane privind războaiele din Irak şi Afganistan, precum şi 260.000 de scrisori diplomatice ale Departamentului de Stat.

Cele 10.000 de scrisori găsite într-un computer utilizat de soldatul acuzat se aflau într-un folder comprimat care era în aparenţă deteriorat, potrivit explicației lui David Shaver. Acesta a afirmat că Bradley Manning nu ar fi transmis documentele poate și datorită aparentei deteriorări a modului de arhivare a acestora.

Alte 100.000 de scrisori codate ale Departamentului de Stat au fost găsite în computerul soldatului, între noiembrie 2009 când a fost trimis în Irak şi mai 2010, când a fost arestat.

Scrisorile se aflau într-o anumită locaţie pe calculator indicând faptul că au fost şterse. Cu toate că acestea se găsesc pe un dispozitiv utilizat de tânărul soldat, nu pot fi legate direct cu profilul său de utilizator.

Instanţa a decis luni, în pofida obiecţiilor apărării, să continue dezbaterile în spatele uşilor închise datorită caracterului confidenţial al documentelor evocate, iar publicul şi presa au fost prin urmare înlăturaţi din sală, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: Bradley Manning, Bradley_Manning, documenteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image