2017-01-23 06:35


11 Februarie – ziua împotriva ACTA în Europa

 |  15:41
11 Februarie – ziua împotriva ACTA în Europa

Mai multe state europene sunt marcate de proteste de amploare împotriva adoptării proiectului legislativ ACTA, în cursul zilei de sâmbătă.

Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru a coordona protestele la nivel european, fiind de aşteptat ca sute de mii de oameni să iasă în stradă în marile oraşe ale Europei. Aceştia cer politicienilor să nu adopte acordul privind pirateria pe internet semnat de majoritatea statelor membre ale UE la sfârşitul lui ianuarie.

Cele mai ample manifestaţii sunt anunţate în Germania şi Polonia, dar proteste vor avea loc şi în Austria, Suedia, Danemarca, Belgia, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, Elveţia şi Bulgaria. În România, pe pagina care anunţă protestul împotriva ACTA, peste 40.000 de persoane au anunţat că participă la protest, însă cel mai probabil numărul real al acestora va fi mult mai mic.

Contestatarii ACTA susţin că acesta reprezintă un pachet de legi ce ar urma sa afecteze grav dreptul la intimitate şi exprimare liberă pe internet. La rândul lor, semnatarii acordului - printre care SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia, dar şi 22 de state din Uniunea Europeană -  susţin că el este menit să combată contrafacerea şi pirateria  pe internet pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-10

TAGURI: proteste ACTA, manifestatii Europa, adoptare lege ACTAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image