2017-01-22 01:45

ULTIMA ORA


Cel puțin 11 morți după prăbuşirea a trei clădiri în Rio de Janeiro

 |  09:24
Cel puțin 11 morți după prăbuşirea a trei clădiri în Rio de Janeiro

Trei clădiri s-au prăbuşit miercuri seara în centrul metropolei braziliene Rio de Janeiro. Două dintre acestea erau imobile înalte de birouri - una de zece etaje, cealaltă de 19, iar a treia era ceva mai mică. Potrivit primului bilanţ, 11 persoane și-au pierdut viața sub ruine.

Incidentul s-a produs nu departe de clădirea Teatrului municipal de Operă şi Balet, în centrul istoric al metropolei braziliene.  În zona prăbușirii imobilelor au fost mobilizate serviciile de salvare pentru recuperarea potenţialilor supravieţuitori.

Până în acest moment, autorităţile nu au făcut vreo declaraţie oficială cu privire la numărul victimelor. Deşi incidentul s-a produs miercuri seara, după orele de lucru, iar în unele birouri mai rămăseseră angajaţi, nu există informaţii exacte cu privire la eventualul număr al persoanelor care s-ar putea afla sub dărâmături.

Alimentarea cu energie electrică a fost suspendată de urgenţă, pentru a se evita posibilele incendii sau vreun scurtcircuit, iar intervenția echipelor de salvare a fost îngreunată de întuneric, acestea fiind nevoite să opereze la lumina farurilor şi proiectoarelor.

Unele surse au transmis că mai mult de zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii clădirii de 19 etaje, care în alte relatări avea 21 de etaje.

Posibila cauză a incidentului ar fi fost o scurgere de gaze. Înainte de prăbuşirea clădirii de 19 etaje s-a auzit o puternică explozie, care ar fi antrenat prăbuşirea şi celui de-al doilea imobil, potrivit media locale, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-01

TAGURI: Rio_de_Janeiro, clădiri, ruineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image