2018-10-17 08:42


12 elevi aduşi la spital în urma unui incendiu

 |  14:31

Pompierii şi reprezentanţii Liceului Al.I.Cuza din Iaşi au precizat, miercuri, că incendiul izbucnit în instituţia de învăţământ preuniversitar se datorează unui rest de ţigară aruncat la întâmplare, cel mai probabil de elevi, în urma acestui incident, 12 elevi fiind aduşi la spital.

Locotenent Ovidiu Mocăniţa, purtătorul de cuvânt al ISU, a precizat că o mochetă depozitată la subsol a ars mocnit după ce o persoană, rămasă încă necunoscută, a aruncat un rest de ţigară nestins.

Incidentul a avut loc în corpul B al instituţiei de învăţământ. Din cauza fumului gros, au fost evacuaţi 30 de profesori şi 520 de elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, 12 dintre aceştia suferind atacuri de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum. După ce fumul a blocat căile de acces, 32 de elevi au fost evacuaţi din clădire cu ajutorul pompierilor.

Elevii care au înghiţit fum sau au suferit atacuri de panică au primit primele îngrijiri medicale de la echipajele SMURD sosite la faţa locului, după care au fost trimişi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

'Sunt 12 pacienţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care au suferit uşoare semne de intoxicaţie cu fum şi atacuri de panică. S-a dispus internarea lor pentru ca personalul medical să urmărească evoluţia stării lor de sănătate', a declarat pentru Agerpres, dr Marcel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sf.Maria.

În prezent, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au demarat o anchetă proprie pentru a afla care au fost cauzele ce au dus la producerea incendiului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...