2016-12-08 04:18

ULTIMA ORA


138 de cupluri beneficiază de fertilizare in vitro

 |  22:33
138 de cupluri beneficiază de fertilizare in vitro

Încă 138 de cupluri vor beneficia de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer, potrivit unui comunicat transmis presei.

De la lansarea programului de susţinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 şi până în prezent, Ministerul Sănătăţii a aprobat un număr de 330 dosare, din cele 464 depuse.  Ministerul Sănătății recomandă unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către minister.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului este de patru milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar); 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.  Acest program se derulează în opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20

TAGURI: vitro, Ministerul Sănătății, fertilizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Campania "Nu antibiotice la întâmplare", lansată de Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că... 21 Noi 2016 | (1)
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, reclamă: Ministerul Sănătăţii nu achită facturile de întreţinere Lupta PSD cu miniştrii Guvernului Cioloş s-a mutat la nivel local. Primarul Sectorului 1, Dan... 24 Noi 2016 | (1)