2017-01-16 21:39

ULTIMA ORA


13 morţi şi 40 de dispăruţi în urma scufundării platformei petroliere ruse

 |  10:24
13 morţi şi 40 de dispăruţi în urma scufundării platformei petroliere ruse

Circa 13 persoane au murit și alte 40 au fost date dispărute, duminică, după scufundarea unei platforme petroliere ruse în Marea Ohoţk (Extremul Orient rus).

Natalia Salkina, purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale, a declarat că "patru cadavre au fost recuperate şi alte nouă corpuri au fost localizate".

Duminică, paisprezece persoane au fost salvate şi alte patru care nu prezentau semne de viaţă fuseseră reperate în apă. Condiţii meteo a împiedicat serviciile de intervenţie să le scoată din apă. Rafalele puternice de vânt şi valurile de cinci metri au îngreunat căutările care au continuat toată noaptea.

Cu toate că şansele de supravieţuire sunt infime în apele a căror temperatură este puţin peste zero grade Celsius, autoritățile continuă operațiunea de salvare, potrivit Mediafax.

Tragedia s-a produs din cauza vremii nefavorabile, în timp ce platforma Kolskaya era transportată de pe malul peninsulei Kamtceatka spre ţărmul insulei Sahalin, din Marea Ohotsk. Din totalul de 67 de oameni care se aflau pe platformă în momentul scufundării, doar 14 au reuşit să se salveze în primă instanţă, folosind bărcile pneumatice de urgenţă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-28

TAGURI: platformă, dispăruți, morți, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image