2017-01-19 06:36

ULTIMA ORA


15 asiguratori europeni, vizați de retrogradarea S&P

 |  10:27
15 asiguratori europeni, vizați de retrogradarea S&P

În urma posibilei scăderi a notelor pentru 15 ţări din zona euro, Standard & Poor's (S&P) a anunţat, vineri, că intenţionează să retrogradeze nota datoriei a 15 asiguratori europeni, dintre care Axa şi CNP(Franţa).

Allianz, Aviva, Caisse Centrale de Réassurance (CCR), Generali sau Irish Public Bodies Mutual Insurances (IPB) figurează printre grupurile vizate de această posibilă scădere a notei pe termen scurt.

De asemenea, o altă agenție de evaluare financiară, Moody's Investors Service, a retrogradat vineri primele trei bănci franceze, BNP Paribas, Societe Generale şi Credit Agricole, argumentând printr-o credibilitate afectată de mediul operaţional fragil în Europa. Încheind procedurile de revizuire care au început în luna iunie, Moody's a coborât, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale BNP Paribas şi Credit Agricole, până la 'Aa3'.

Totodată, ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Societe Generale a fost coborât şi el cu o treaptă până la 'A1', iar ratingul de soliditate financiară a fost retrogradat cu două trepte, la 'C minus' de la 'C plus'.

Agenţia a avertizat că perspectiva pentru ratingurile celor trei bănci este una 'negativă', potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-16

TAGURI: S&P, rating, asiguratori, Societe_GeneraleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image