2017-01-18 14:52

ULTIMA ORA


300 de angajați ai Societății Naţionale a Lignitului Oltenia ar putea fi disponibilizaţi

 |  09:03
300 de angajați ai Societății Naţionale a Lignitului Oltenia ar putea fi disponibilizaţi

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, un număr de 300 de salariaţi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi în decembrie.

Conform notei de fundamentare a proiectului de Hotărâre privind completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 772 /2011 privind aprobarea listei societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale aflate sub autoritatea sau în coordonarea MECMA la care se efectuează concedieri colective în anul 2011, sumele ce vor fi alocate de la bugetul de stat/bugetul asigurărilor de şomaj, în 2012 şi 2013, în urma acestor disponibilizări, vor fi de 5,126 milioane lei, respectiv 2,563 milioane lei.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia justifică această măsură prin intenția de eficientizare a activităţii societăţii și estimează că impactul macroeconomic al măsurii va fi continuarea procesului de dezvoltare a unităţilor viabile și restructurarea activităţilor fără potenţial de dezvoltare economică. De asemenea, societatea consideră că va exista și un impact asupra mediului de afaceri prin asigurarea pieţei de cărbune energetic şi a pieţei de energie electrică şi termică la un preţ competitiv, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-01

TAGURI: disponibilizați, lignitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image