2016-12-09 00:17

ULTIMA ORA


32 de poliţişti, acuzaţi de luare de mită

 |  07:36
32 de poliţişti, acuzaţi de luare de mită

Ofiţerii DGA desfășoară, marți dimineața, percheziții la locuinţele a 32 de poliţişti din Bucureşti, precum şi la Secţiile 1 şi 3 Poliţie. Agenții, majoritatea de la ordine publică, dar având și competenţe pe linie rutieră, sunt acuzați că au luat mită de la şoferii prinşi în trafic fără ITP valabil.

Deşi sancţiunea pentru lipsa avizului ITP este ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi imposibilitatea de a mai circula, agenții negociau cu şoferul, care, dacă era dispus să le plătească o anumită sumă, scăpa cu o amendă pentru o abatere de cele mai multe ori inexistentă. În alte cazuri, deşi constatau abateri pe linie de ordine publică, polițiștii acuzați solicitau sume de bani pentru a nu aplica amenzi.

Monitorizarea suspecților a început de mai multe luni, după ce anchetatorii au primit informaţii de la conducerea Poliţiei Capitalei şi de la IGPR. Pentru a proba activităţile ilicite ale polițiștilor acuzați, ofiţerii DGA au avut infiltraţi agenţi sub acoperire.  

Perchezițiile sunt organizate în colaborare cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar acţiunea demarată marţi dimineaţa este coordonată de directorul general al DGA, chestorul Jenică Arion, informează realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-28

TAGURI: mită, polițiști, perchezițiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Polițiștii, chemați să intervină la 4.600 de incidente în ultimele două zile Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii au... 02 Dec 2016 | (0)
Cinci persoane reținute pentru șantaj și deturnare a licitațiilor publice Polițiștii din Bacău, Neamț și Iași au destructurat o grupare infracțională specializată... 25 Noi 2016 | (0)