2018-12-11 09:37


35 de poliţişti răniţi după a doua noapte de violenţe în Londra

 |  13:30
35 de poliţişti răniţi după a doua noapte de violenţe în Londra

Violenţele izbucnite pe străzile din Tottenham au continuat şi duminică intensificându-se şi cuprinzând mai multe zone vecine.Alţi 35 de poliţişi au fost grav răniţi în capitala Marii Britanii.

Proteste din Londra s-au intensificat în cea de-a doua noapte consecutivă, violenţele răspândindu-se în mai multe cartiere. Poliţia metropolitană a declarat că este revoltată de nivelul violenţelor şi a efectuat peste 100 de arestări. Acestea se adaugă unui număr de 61 de arestări făcute sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa. “Nu vom tolera acestă violenţă ruşinoasă. Ancheta continuă pentru a aduce aceşti ciminali în faţa justiţiei,” au declarat autorităţiile londoneze pentru The Guardian.

Magazinele din zonele de conflict au fost vandalizate şi jefuite şi cel puţin două vehicule au fost incendinate. Poliţia călare a urmărit grupuri de tineri mascaţi înarmate cu beţe în timp ce alte grupuri poliţieneşti sunt pregătite pentru ciocniri directe. Autorităţile au sosit cu maşini şi câini urmărind grupurile mari de tineri care fugeau după spargerea vitrinelor şi a autovehiculelor din stradă. Spre deosebire de noaptea de sâmbătă, poliţia metropolitană şi-a întărit efectivul acţionând mult mai dur pentru dispersarea mulţimii furioase.

Ciocnirile au izbucnit după ce un grup care s-a adunat pentru a-l comemora pe Mark Duggan, un tânăr împuşcat mortal de autorităţi joi, a atacat clădirea unei secţii de poliţie. Violenţele dintre manifestanţi şi poliţie au degenerat după ce sâmătă protestatarii au incendiat mai multe clădiri şi maşini, printre care şi un autobuz supraetajat aparţinând transportului public.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...