2017-01-24 08:59


3,5 milioane de euro pentru cetăţile din Făgăraş, Feldioara şi Rupea

 |  14:44
3,5 milioane de euro pentru cetăţile din Făgăraş, Feldioara şi Rupea

Administraţia judeţeană din Braşov va investi, în acest an, suma de 3,5 milioane de euro pentru refacerea cetăţilor din Făgăraş, Feldioara şi Rupea. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.  Din cauza fondurilor europene, care au fost insuficiente, lucrările la Cetatea Rupea nu au putut fi finalizate, deşi acestea au început în urmă cu doi ani.

“Sumele sunt insuficiente dar deocamdată atâta ne permitem. Am luat un credit de 3,5 milioane de euro pentru a executa o serie de lucrări urgente la aceste monumente. Două milioane de euro vom investi la Cetatea din Făgăraş deşi ar trebui 10 milioane de euro, un milion la Cetatea Feldioara şi 500 de mii de euro la Cetatea din Rupea, cu toate că şi aici ar mai trebui vreo 5-6 milioane de euro”, a precizat Căncescu.

Cu privire la Cetatea Râşnov unde se desfăşoară de un an ample lucrări de restaurare, preşedintele Consiliului Judeţean a spus:  “Deocamdată pentru acest monument istoric nu mai putem aloca fonduri având în vedere că, în cursul anului trecut Consiliul Judeţean şi primăria Râşnov au alocat peste 800.000 de euro, pentru lucrările începute, urmând ca în acest an administraţia locală din Râşnov să acceseze fonduri europene şi fonduri din bugetul local pentru continuarea lucrărilor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Fagaras, Rupea, investitii, Aristotel_CancescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image