2016-12-10 03:26

ULTIMA ORA


450 de persoane, rănite la Cairo, în timpul unor proteste

 |  10:55
450 de persoane, rănite la Cairo, în timpul unor proteste

Peste 450 de oameni au fost răniţi la Cairo, în urma unor confruntări între demonstranţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au intrat cu forţa în ambasada israeliană şi au provocat numeroase incendii în faţa clădirii, notează Realitatea.net. Zeci de mii oameni au ieşit pe străzi după rugăciunea de vineri, ca să ceară autorităţilor, grăbirea reformelor. Mulţimea s-a adunat în celebra piaţă Tahrir unde s-a organizat o amplă demonstraţie. Manifestanții au dărâmat un zid proaspăt construit în jurul ambasadei israeliene de la Cairo. Oamenii au venit la demonstrație înarmaţi cu buşteni și ciocane. Protestatarii au pătruns în clădirea ambasadei. Au aruncat pe geam numeroase documente şi au dat jos steagul israelian. Potrivit presei locale, ambasadorul Israelului în Egipt, Yitzahk Levanon, a părăsit Egiptul la bordul unui avion care a decolat din Cairo. Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat „marea îngrijorare” faţă de premierul Benjamin Netanyahu după invadarea ambasadei şi a somat autorităţile egiptene să protejeze ambasada. 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-16

TAGURI: cairo, protest, ambasada israeliana, demonstratie, barack obamaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

MAE, atenţionare de călătorie în Indonezia: Amplă demonstrație în data de 2 decembrie Ministerul de Externe (MAE) a emis, miercuri, o atenționare de călătorie în care informează... 30 Noi 2016 | (0)
Explozie la Cairo: șase polițiști au murit, trei sunt răniți Șase polițiști au fost uciși și alți trei răniți vineri de explozia unei bombe plasate... Acum 14 ore | (0)