2017-01-22 22:27


UPDATE. 6.000 de protestatari la mitingul opoziţiei din Bucureşti

 |  15:59
UPDATE. 6.000 de protestatari la mitingul opoziţiei din Bucureşti

UPDATE. 19.31 Circulaţia din zone ale centrului Capitalei s-a blocat, joi seară, din cauza protestelor din Piaţa Universităţii.

'De la Piaţa Victoriei nu se circulă către Universitate. De la Cantemir cu Mărăşeşti nu circulă nimic către Universitate. Se face traversul la Piaţa Unirii, Calea Călăraşilor, Splaiul Independenţei în ambele sensuri şi la fel traversul la Piaţa Romană dinspre Calea Victoriei spre Dacia şi invers', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră a municipiului Bucureşti, Ioana Stancu.

Potrivit acesteia, rutele ocolitoare sunt dinspre Pache Protopopescu, Calea Moşilor, Bucur Obor; Ştefan cel Mare, Piaţa Victoriei, B-dul Titulescu sau de la Cantemir, Pasajul Mărăşeşti, B-dul Octavian Goga şi Piaţa Alba Iulia.

UPDATE. 17.28 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că protestatarii care au ocupat Piaţa Victoriei au încălcat protocolul privind autorizaţia de manifestaţie.

Crin Antonescu: "Nu trebuie să schimbăm Puterea sau conducerea politică, ci trebuie să schimbăm România!"

Crin Antonescu a făcut apel la unitate în faţa diversiunilor apărute în privinţa manifestanţilor. "Ceea ce promitem şi promit, împreună cu Victor Ponta, Daniel Constantin, împreună cu dumneavostră toţi este cinste, pricepere şi cuviinţă".

Organizatorii mitingului susţin că în piaţa Arcul de Triumf şi pe bulevardul Kiseleff s-au strâns 20.000 de oameni.

Potrivit Realitatea.net, premierul Emil Boc se află la sediul Guvernului. Piaţa Victoriei începe să fie ocupată de tot mai mulţi manifestanţi.

Crin Antonescu: "Domnule Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist, pleacă!" "Domnule Emil Boc, ultimul prim-ministru comunist, prin trecut şi prin apucături, pleacă!" "Dacă acceptă alegeri anticipate parlamentare, toţi parlamentarii să-şi dea demisia şi atunci vom avea alegeri anticipate parlamentare în maximum 90 de zile, dar le putem avea şi în 30 de zile"

UPDATE. 17.13 Victor Ponta şi-a încheiat discursul în Piaţa Arcul de Triumf.

Protestatarii din Piaţa Victoriei au blocat traficul rutier

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a luat cuvântul în Piaţa Arcul de Triumf în faţa a circa 7.000 de persoane.

UPDATE 17.06 Un microbuz care transporta participanţi la protestul opoziţiei a lovit un pieton pe bulevardul Theodor Pallady. Victor Ponta a luat cuvântul în faţa manifestanţilor de la Arcul de Triumf.  "Vreau să-i salut pe toţi cei care participă la acest protest, fie că sunt membri de partid sau nu, simpatizanţi sau nu şi pe toţi cei care au ieşit pe stradă în toată ţara şi în străinătate, fără să fie chemaţi în stradă de Opoziţie". "Vreau să salut şi sindicatele care au declarat că nu mai au ce discuta cu Guvernul Boc şi organizaţiile neguvernamantale care au declarat acelaşi lucru". Pe toţi ne uneşte un singur lucru: faptul că vrem cu toţii Jos Băsescu!" "În acest moment, conducătorii ţării sunt duşmanii românilor". "Trebuie să ne angajăm că nu se va mai întâmpla în România ce s-a întâmplat în ultimii ani".

UPDATE 17.01 Un protestatar a leşinat la mitingul opoziţiei şi a fost scos pe o targă din mulţime de un echipaj SMURD. La Universitate s-au strâns cel puţin 300 de persoane.  Potrivit Jandarmeriei, la Universitate se află circa 600 de persoane. Reprezentanţii opoziţiei au inceput să rostească discursuri pe o scenă improvizată la Arcul de Triumf. Aceştia cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului condus de Emil Boc. 

UPDATE 16.21 Călin Popescu Tăriceanu: "România este într-un regres din punct de vedere al democraţiei şi cred că se apropie cu paşi repezi de situaţia Ungariei, care a ajuns să fie sancţionată din cauza unor măsuri politice şi a unei forme de dictatură".  "Având în vedere amploarea acestor proteste şi prin faptul că încrederea populaţiei în preşedinte şi Guvern, acestea ar trebui să fie semnale pentru ca actuala Putere să-şi dea demisia".

UPDATE 16.17 Fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu a sosit la mitingul opoziţiei. Între timp, numărul participanţilor a crescut la circa 6.000 de persoane

Mitingul organizat de opoziţie a început în jurul orei 14:30, când sute de oameni s-au adunat la Arcul de Triumf. Între timp, circa 4.000 de persoane s-au strâns la punctul de plecare al marşului, pornind pe şoseaua Kisselef, spre sediul Guvernului, potrivit Antena3. Autorizaţia primită de organizatorii protestului expiră la ora 18:00.

La marşul opoziţiei sunt aşteptate să vină persoane din toată ţara, care au sosit cu microbuze sau autocare. Participanţii la miting continuă să se adune în piaţa Arcului de Triumf. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit la manifestaţie îmbrăcat în kaki şi cu o beretă roşie. Circa 600 de forţe de ordine au fost mobilizate în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Liderii opoziţiei, preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu, sunt aşteptaţi pentru a rosti discursuri în faţa participanţilor la protest.

Protestatarii s-au adunat şi în Piaţa Universităţii, acolo unde câteva sute de persoane s-au adunat pentru a şasea zi consecutiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-14

TAGURI: miting, opozitie, piata universitatiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DOUA ZECI DE MII PLUS
19 Ian 2012

Basescu - la ghilotina...Schimbarea de guvernare nu se poate face fara forta !!!!...1. Mergeti la cotroceni si scoateti hiena din vizuina de boashe - nu la universitate ! 2. Revolutia nu este o actiune pasnica , cu miinile in buzunare si pancarde , ci cu securea in mina! 3. Cautati un leader, (nu cei desemnati de basescu) ....ca in acest moment nu exista un conducator ! De-asta va numeste basescu viermi si boc chiupalaci ...fiindca chiar sunteti daca tooot fluturati steaguri si lozinci in loc de furci si securi si va adunati unde nu trebuie !
DANN
19 Ian 2012

unii participanti la mitingul uls impart cu placere viata de "revolutionar" ziua, cu viata de noapte prin cele mai luxuriante cluburi din bucuresti. Vezi andrei mc fratelli club bucharest.
CATA008
19 Ian 2012

Consider ca USL ar trebui sa sprijine si sa ajute la iesirea tarii din criza nu la afundarea si mai adanc, si in plus mai creeaza si instabiliate la nivel social si politic. Ar trebui sa puna pe primul loc progresul tarii si dezvoltarea nu dezbinarea, violenta, protestele.
GHITA
19 Ian 2012

USL-isti dati-va demisiile din parlament de miine si aratati ca sinteti de cuvint (adica cinstiti cum va numiti) DACA N-O FACETI ATUNCI SINTETI LA FEL DE JEGOSI CA SI CEI DE LA PUTERE !
GINA
19 Ian 2012

stimati parinti, frati prezenti in piata universitatii de ce ascultati la un derbedu de tipologia primarului mazare? nu va lasati influentati de persoanele cele mai ingrate din politica de alianta usl. nici acum nu este bine, dar nici ceilalti nu au o politica stabilita pentru guvernare. nu va lasati pacaliti de toti derbedeii din politica!
MADA
19 Ian 2012

Galeriile echipelor de fotbal vor ajunge la miting, va iesi iar MACEL si vor fi iar sparte magazine si asta doar datorita USL-ului

Adauga un comentariu

Random image