2017-01-24 07:09


5 milioane de americani şi mexicani afectaţi de o pană de curent

 |  17:00
5 milioane de americani şi mexicani afectaţi de o pană de curent

O imensă pană de curent a provocat o adevărată paralizare a activităţilor în statele americane California şi Arizona, precum şi în nordul Mexicului, informează BBC.

Cel puţin cinci milioane de oameni au fost afectaţi de căderea reţelei de electricitate, în cursul nopţii de joi, majoritatea dintre aceştia urmând să aibă din nou acces la curentul electric abia la sfârşitul săptămânii. Haosul a pus stăpânire şi pe traficul rutier, în timp ce zborurile de pe aeroportul din San Diego s-au anulat. Trenurile au fost oprite, iar autorităţile au intervenit pentru a-i salva pe oamenii rămaşi blocaţi în lifturile clădirilor sau în caruselurile din parcurile de distracţii.

Între timp, a fost demarată o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale căderii reţelei de electricitate pe o suprafaţă atât de însemnată. Potrivit primelor concluzii, pana de curent a fost generată de schimbarea unei piese învechite de către un angajat, la o linie de înaltă tensiune care leagă California de Arizona, în timp ce un factor care se pare că a agravat situaţia îl reprezintă temperaturile foarte ridicate din această zonă. De asemenea, autorităţile au anunţat că cele două reactoare nucleare din California au trebuit oprite din motive de securitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image