2017-01-24 11:12


769 autorizaţii de taximetrie ar putea fi revocate

 |  12:48
769 autorizaţii de taximetrie ar putea fi revocate

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat astăzi primarului general Sorin Oprescu revocarea a 769 de autorizaţii de taximetrie emise în baza unei hotărâri a Consiliului General anulată definitiv de Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Solicitarea vine ca urmare a unui memoriu depus la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti de către asociaţia COTAR, care reclamă lipsa de reacţie a primarului general faţă de o pe piaţa taximetriei. “Am solicitat primarului general acest lucru pentru a preveni situaţii conflictuale de genul celor petrecute la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” şi pentru a asigura un mediu concurenţial legal pe piaţa taxiurilor din Capitală. Practic, acum circulă nestingheriţi atât taximetrişti autorizaţi, cât şi taximetrişti ale căror autorizaţii nu mai au temei legal. Sper ca primarul general să dea dovadă de responsabilitate şi să revoce aceste autorizaţii”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Fără temei legal

Prin sentinţa civilă nr. 2099/2010, rămasă definitivă, TMB a anulat art. I şi II din HCGMB nr. 259/2009, în baza cărora primarul Sorin Oprescu a suplimentat numărul de autorizaţii de taximetrie din Capitală cu 769 şi a obligat Primăria generală să retragă toate aceste autorizaţii, se explică în solicitarea Prefecturii. Ulterior, prin recursul formulat de PMB, precizează Prefectura Capitalei, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de retragere a autorizaţiilor , dar a păstrat decizia TMB de anulare a celor două articole în baza cărora fuseseră suplimentate autorizaţiile de taximetrie. Astfel, aceste autorizaţii nu mai au temei legal şi deci nu există niciun impediment ca primarul general să le revoce responsabil, punând situaţia în legalitate, spune prefectul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: taxi, autorizaţie, taximetrie, prefectura, bucuresti, revocare, primar, Oprescu, sentintaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image