2018-12-15 11:18


A câștigat 100.000 de euro din spatele gratiilor

 |  08:55
A câștigat 100.000 de euro din spatele gratiilor

Din penitenciar, Ovidiu Rusu a reuşit să strângă peste 100.000 de euro

de la zeci de persoane cărora li se prezenta ca fiind magistrat. Acesta folosea telefonul pentru a le convinge , iar ulterior trimitea, prin mail sau poştă, hotărâri judecătoreşti false.

Bărbatul a fost închis pe o perioadă de patru ani.  A reușit să convingă zeci de persoane prin telefon să-i pună bani în cont cu ajutorul fratelui său care, fiind în libertate, redacta hotărârile, le semna în numele unor magistraţi, apoi la ştampila în aşa fel încât să pară cât mai reale.

Numai d ela o singură persoană, Ovidiu Rusu a luat 55.000 de euro. Banii i-a primit de la iubita unui om de afaceri, condamnat pentru incendierea unei pensiuni. 

"Pretindea că este preşedinte sau procuror general şi că în virtutea acestor calităţi cunoaşte oameni care erau în măsură să rezolve cauze în care persoanele pe care le contacta aveau interese de a câştiga procesul respectiv", a explicat prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, Vasile Mandici, informează  Rusu a fost condamnat în 2006 în două dosare penale de înşelăciune, eliberat apoi în 2011, dar era judecat în stare de liberatate în alt dosar, acuzat de același tip înşelăciune.

Momentan acesta a scăpat din arest fiind dat în urmărire generală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...