2017-01-19 11:25

ULTIMA ORA


A crescut numărul locuinţelor de închiriat. Vezi cu cât a scăzut preţul chiriilor

 |  13:49
A crescut numărul locuinţelor de închiriat. Vezi cu cât a scăzut preţul chiriilor
Nivelul chiriilor a scăzut cu până la12% faţă de începutul toamnei trecute, în condiţiile în care, pe fondulprelungirii crizei imobiliare, toţi mai mulţi proprietari de apartamente aupreferat să le închirieze, generând o creştere a ofertelor din piaţă.

"Pefondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai mulţi proprietari au preferat săîşi închirieze apartamentele ceea ce a determinat o creştere a numărului deoferte şi implicit scăderea preţurilor. Nici volumul cererii nu excelează înaceastă perioadă. În comparaţie cu începutultoamnei trecute, chiriile sunt cu până la 12% mai mici. Cele mai maridiferenţe există la garsonierele din Constanţa (-11,9%) şi Timişoara (-8,9%), darşi la apartamentele cu două (-7,2%) şi trei camere (-8,3%) dinCluj-Napoca", a declarat într-un comunicat Adrian Erimescu, directorgeneral al www.imobiliare.ro.

Potrivitdatelor portalului imobiliar, chiriile pentru garsonierele din cartierelebucureştene pornesc de la 150 de euro/lună, în timp ce în Cluj-Napoca şiTimişoara, cu aceeaşi sumă pot fi închiriate garsoniere chiar şi în zonesemi-centrale. În Braşov, preţurile practicate sunt mai mici, chiriile pentrugarsoniere pornind de la 120 de euro/lună. În Constanţa şi Iaşi, chiriilepracticate la garsoniere încep de la 140 de euro/lună.

În Bucureşti, chiria uneigarsoniere în zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneşte de la 150 deeuro/lună. Pe de altă parte, pot fi găsite apartamente cu douăcamere la preţuri începând de la 200-220 de euro/lună în zone precum 13Septembrie, Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Crângaşi sau Drumul Taberei. Chiriileîn cazul apartamentelor cu trei camere pleacă de la 250 de euro/lună înBerceni, Colentina sau Camil Ressu.

În Braşov,cu 120 euro/lună pot fi închiriate garsoniere mobilate şi utilate în cartiereleTractorul sau Bartolomeu. Preţurile apartamentelor cu două camere încep de la150 de euro/lună în zonele Florilor, Răcădău, Griviţei sau în apropiereaSpitalului Judeţean, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 200 deeuro/lună în 13 Decembrie sau Tractorul.

ÎnCluj-Napoca pot fi închiriate garsoniere cu 150 de euro/lună în Floreşti sauHorea, preţurile apartamentelor cu două camere pornesc de la 170 de euro/lunăîn Andrei Mureşanu sau Floreşti, iar cele ale apartamentelor cu trei camere dela 270 de euro/lună în zonele Bună Ziua, Zorilor sau Mănăştur.

LaConstanţa, în zonele CET sau Energia, preţul cerut pentru închirierea uneigarsoniere mobilate, în stare bună porneşte de la 140 de euro/lună. Pentru unapartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună,în zone precum Boema, Tomis Nord sau Tăbăcărie, iar apartamentele cu treicamere pot fi închiriate cu 250 de euro/lună, zonele cu cele mai multe ofertepe piaţă fiind Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia.

Chiriilepentru garsoniere pornesc în Iaşi de la 140 euro/ lună, în Tătăraşi sau PoduRoş. În Tătăraşi, preţul de închiriere al apartamentelor noi cu două camereporneşte de la 230 de euro/lună. Totodată, în cazul apartamentelor cu treicamere, preţul solicitat de proprietari se situează în jurul sumei de 280-300de euro/lună.

O garsonierămobilată, în stare bună, poate fi închiriată în zona Matei Basarb sau Bălcescudin Timişoara cu preţuri pornind de la 140 euro/ lună. Pentru un apartament cudouă camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună, astfel deproprietăţi pot fi găsite în Take Ionescu, Aradului sau la Centrul Bancar. Pentruun apartament cu trei camere, chiria porneşte de la 220-250 de euro/lună înDacia sau Bucovina. Chirii convenabile pot fi găsite şi în Circumvalaţiunii,Girocului, Lipovei sau Şagului.

Lansat înianuarie 2000, www.imobiliare.ro cuprinde oferte din toate categoriileimobiliare la nivel naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image