2016-12-05 18:52

ULTIMA ORA


A fost inaugurat primul Complex destinat persoanelor fără adăpost

 |  14:49
A fost inaugurat primul Complex destinat persoanelor fără adăpost

Primul complex integrat de servicii sociale pentru adulţi a fost inaugurat joi în Bucureşti. Locaţia, denumită Sf. Ioan”, poate găzdui în această perioadă oameni fără adăpost, mai ales când afară e viscol şi ger de îngheaţă pietrele.

Aici ei vor fi spălaţi, îngrijiţi, îmbrăcaţi cu haine groase de iarnă şi vor primi şi de mâncare.

“Astăzi a început să funcţioneze Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi 'Sf. Ioan'. Unora li se poate părea pompos, dar este un centru apărut din grija pentru persoanele fără adăpost. După datele noastre, sunt cam 1.400 de persoane fără adăpost. Am încercat să îi adunăm pe toţi cei aflaţi în nevoie de pe străzi”, a spus primarul Sorin Oprescu, prezent şi el la inaugurare.

Directorul general al complexului, Cosmina Simean, a precizat că spre deosebire de celelalte centre din Bucureşti care oferă servicii sociale, Complexul 'Sf. Ioan' oferă în plus servicii complete pentru familiile cu copii care nu au un adăpost.

“Ne lipsea un serviciu complet pentru familie la nivelul Bucureştiului. Practic, dacă eşti copil, bătrân, persoană cu handicap poţi primi servicii sociale, dar dacă era găsită în stradă o familie cu copii, mama împreună cu copilul mergeau într-un centru iar tatăl, într-un adăpost de noapte sau copilul era dus într-un centru. Niciuna din cele două variante care despărţeau familia nu ajuta la reintegrarea socială a acesteia”, a subliniat Cosmina Simean.

Ea a spus că după finalizarea perioadei de avertizare meteo activitatea centrului va intra pe structura pe care a fost gândit iniţial.

“În această perioadă geroasă uşile complexului sunt deschise tuturor celor care au nevoie de un acoperiş deasupra capului sau de o masă caldă. După ce vremea se va încălzi, în jurul datei de 30 martie, centrul va intra pe structura gândită iniţial. Astfel, etajul 1 va rămâne adăpost de urgenţă, etajul 2 va fi dedicat persoanelor adulte fără adăpost, dar care au un loc de muncă, etajul 3 va fi destinat persoanelor vârstnice iar la etajul 4 vor fi găzduite familiile cu copii. Tot aici există un spaţiu de urgenţă care poate găzdui aproximativ 200 de persoane”, a detaliat directoarea complexului.

Potrivit acesteia, capacitatea totală a complexului ajunge la 580 sau 600 de persoane.

Cosmina Simean a menţionat că numai în cursul zilei de miercuri în complex au fost cazate 287 de persoane, conform Agerpres.

'Cele mai multe persoane au fost aduse de către echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială sau de către colegii noştri de la Poliţia Locală şi de la Serviciul de Ambulanţă Ilfov. Multe persoane fără adăpost au venit la centru singure, fiindcă veştile bune circulă repede', a spus aceasta.

Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi 'Sf. Ioan' a fost transformat prin modernizarea unui fost cămin al RATB.

Totalul investiţiei a ajuns la 6 milioane de lei.

Complexul funcţionează după un program non-stop şi au fost puse la dispoziţia persoanelor fără adăpost două numere de telefon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: Complex, inaugurare, adapost, persoane_fara_adapostComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ARES
02 Feb 2012

La fix a venit acest demers al Primariei!Ne place,nu ne place,oamenii fara adapost sunt o realitate!Intr-o tara in care guvernul construieste piscine si telegondole inutile,Sorin Oprescu salveaza vieti!
ARICIU
03 Feb 2012

Intr-adevar, Oprescu incearca sa ii impace pe toti. Nu e usor, insa face o treaba foarte buna. Se gandeste si la deszapeziri, si la oamenii fara adapost. Chiar este un om care-si dedica timpul ajutandu-i pe ceilalti, facandu-si datoria de primar. Alti primari ar trebui sa ii urmeze exemplul!
ANCA
04 Feb 2012

E o picatura intr-un ocean dar bine ca e.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

17 noiembrie 1869. Inaugurarea Canalului Suez Aflat la vest de Peninsula Sinai, Canalul Suez este un canal de 163 km lungime, şi lat de 300 m... 17 Noi 2016 | (0)
Linie specială de autobuze în perioada sărbătorilor Regia Autonomă de Transport București (RATB) pune la dispoziția bucureștenilor, începând de... 27 Noi 2016 | (0)