2018-12-12 16:45


A început şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Regelui Mihai

 |  10:17
A început şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Regelui Mihai

Regele Mihai I al României, însoţit de membrii familiei regale, a sosit marţi dimineaţă, la Parlament, reunit în şedinţă solemnă, pentru a rosti un discurs cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viaţă. Cu acest prilej va fi dezvelit, la nivelul P1, un bust din bronz al regelui Carol I, oferit cadou de Casa Regală.

Biroul permanent a propus regelui Mihai să-i fie conferit Colanul Camerei Deputaţilor şi să semneze în cartea de onoare a acestui for, potrivit declarației de luni a secretarului Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici. Cu această ocazie, s-a mai propus ca fostul suveran să primească în dar un tablou și să fie primit conform protocolului unui şef de stat. 

Cele 90 de locuri din lojele sălii de plen vor fi ocupate de invitaţi, inclusiv primul rând care va fi destinat membrilor Familei Regale. Accesul în primul rând al lojelor a fost blocat după incidentul de la sfârşitul anului trecut, când un angajat al TVR a sărit de la balcon.  Traian Băsescu, foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, consilierii prezidenţiali din cadrul Departamentului Constituţional Legislativ şi ai Departamentului de Comunicare Publică, Guvernul, Avocatul Poporului, preşedinţii Curţii Constituţionale a României, Consiliului Legislativ, Curţii de Conturi, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Consiliului Superior al Magistraturii, Academiei Române, guvernatorul Băncii Naţionale a României, primarul Capitalei Sorin Oprescu, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice Ioan Robu, directorii SRI, SIE, SPP, STS şi preşedinţii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi Asociaţiei Cavalerilor Ordinului ''Mihai Viteazul'', au fost invitaţi la acest eveniment, condus de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a început la ora 10,00.

La ședința solemnă vor participa membrii Familiei Regale şi invitaţii acestora, deși principesa Margareta a declarat că regina Ana s-ar putea să nu participe din cauza unor probleme medicale.  Parlamentarii democrat-liberali sunt liberi să decidă dacă participă sau nu la această şedinţă solemnă, a declarat, luni, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Propunerea unui discurs al regelui Mihai în faţa Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viaţă, a aparţinut liberalilor. 

Discursul regelui Mihai în Parlament reprezintă evenimentul central al unui amplu program de manifestări dedicate "Jubileului 90" al Majestăţii Sale care se vor desfăşura în lunile octombrie şi noiembrie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-06

TAGURI: Regele Mihai, Parlament, discurs
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...