2019-03-18 18:09


A murit chirurgul Alexandru Pesamosca

 |  10:33
A murit chirurgul Alexandru Pesamosca

Chirurgul Alexandru Pesamosca a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul "Marie Curie" fost Budimex din București, la vârsta de 81 de ani. Acesta suferea de insuficienţă cardiacă şi renală, şi a fost internat la sfârşitul lunii iulie, la Spitalul Floreasca din Capitală. În urmă cu puţin timp a fost adus la Spitalul "Marie Curie". Alexandru Pesamosca a operat la Spitalul Budimex, în cariera sa de 60 de ani, mii de copii.

"Ohoo, e imposibil, păi gânditi-va că mi-am petrecut toată viaţa în spital. Şi acum observaţi, în loc să stau acasă, să mă joc cu nepoţi sau cu ce mai ştiu eu altceva, dar eu stau aici", povestea profesorul Alexandru Pesamosca, potrivit .

Cu toate că era un medic chirurg foarte căutat și a avut peste 50.000 de pacienţi, nu a fost atașat de valorile materiale. "Nu am nimic, decât casa asta e bogăţia mea. Eu am o casă în care au locuit nevasta-mea şi copiii. Dispariţia tuturor a făcut ca eu să nici nu pot să intru în casă", a explicat profesorul.

Profesorul Pesamosca a fost scos la pensie forţat, iar de câţiva ani era imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă, profesorul a fost lăsat să stea în spital, potrivit .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-01

TAGURI: Pesamosca, chirurg, Marie Curie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...