2017-01-17 23:33

ULTIMA ORA


A MURIT DEPUTATUL LIANA DUMITRESCU

 |  09:58
A MURIT DEPUTATUL LIANA DUMITRESCU

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joidimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti, potrivitunor surse oficiale. Decesul a avut locîn jurul orei 9.30, potrivit surselor citate. Deputatul Liana Dumitrescu a avuto boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcutimposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri, managerulSpitalului Elias.

"Este vorba de o boală acută mairară. Tot ceea ce s-a făcut în Spitalul Elias este în conformitate cu ghidurileinternaţionale. Am făcut şi facem un efort enorm pentru viaţa acestei tinere. Afost consultată de mai multe echipe de specialişti, iar analizele s-au făcutatât în ţară, cât şi în străinătate", a spus managerul Spitalului Elias,profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivitacesteia, deputatul Liana Dumitrescu aprimit tratament imediat după internarea ei în Spitalul Elias, în 18 ianuarie,dar boala a avut o evoluţie extrem de gravă.

"Ştimcă este foarte greu pentru un părinte să accepte că fiica de 38 de ani are oboală atât de gravă. Toţi suntem părinţi şi înţelegem acest lucru, dar vreau săasigur familia că am făcut tot ceea ce se putea, dovadă în acest sens stautoate actele medicale şi rezultatele investigaţiilor făcute în străinătate şiîn ţară", a mai spus managerul Spitalului Elias.

ProfesorulOvidiu Băjenaru, şeful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar deUrgenţă Bucureşti, care a fost solicitat să facă parte din echipa care oconsultă pe Liana Dumitrescu, a spus că în cariera lui de aproape patru deceniia întâlnit doar patru-cinci cazuri din această boală care să aibă o evoluţiefulminantă sub tratament.

Deputatul Liana Dumitrescu a fostmonitorizată permanent de o echipă pluridisciplinară, coordonată de profesorul doctorOvidiu Băjenaru.

Medicii dinaceastă echipă au cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialişti dinAustria, Franţa, dar şi din alte ţări, unde au trimis dosarul pacientei pentrua fi analizat. Răspunsul primit a fost că ceea ce s-a făcut în România esteceea ce s-ar fi făcut în orice clinică din străinătate, potrivit unor sursemedicale.

LianaDumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană în Parlament, a mers în 18ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice de cap, iar starea sa s-aagravat în orele următoare.

Ea a fostinternată în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de UrgenţăElias, fiind operată o zi mai târziu.

LianaDumitrescu - de profesie jurist - a împlinit, joia trecută, 38 de ani, ea fiindnăscută în 20 ianuarie 1973, la Craiova.

Ea a fost,din 2008, deputat de Neamţ, din partea Asociaţiei Macedonenilor din România.Dumitrescu a fost deputat şi în legislatura 2004 - 2008.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image