2016-12-09 00:12

ULTIMA ORA


A murit Felix Habsburg-Lorraine, fiu al lui Carol I

 |  21:46
A murit Felix Habsburg-Lorraine, fiu al lui Carol I

Felix Habsburg-Lorraine, unul dintre fiii ultimului împărat al Austro-Ungariei, a murit la vârsta de 95 de ani, în Mexic, informează presa austriacă de joi, citată de AFP. Acesta era ultimul supravieţuitor dintre cei opt copii ai lui Carol I, care a condus pentru scurtă vreme Imperiul Austro-Ungar, după decesul lui Franz Joseph în 1916. Felix Habsburg era bancher în Mexic. Acesta a murit în localitatea San Angel, în apropiere de Mexico, și  era cel de-al patrulea copil al lui Carol I şi al împărătesei Zita. El a plecat în exil alături de familia sa pe când avea trei ani, în Elveţia, la Madera şi apoi în Olanda, Belgia şi SUA. În 1952 Felix Habsburg-Lorraine s-a căsătorit cu prinţesa Anne-Eugénie de Aremberg, cu care a avut şapte copii. Felix Habsburg-Lorraine a militat toată viaţa, alături de fratele său Karl-Ludwig, pentru restituirea bunurilor familiei sale confiscate după căderea Imperiului Austro-Ungar. Fratele său Otto, moştenitorul ultimului împărat al Austro-Ungariei, a murit pe 4 iulie, la vârsta de 98 de ani, în Bavaria (Germania). El a fost înmormântat la Viena, la funeralii luând parte capete încoronate şi cei mai înalţi oficiali ai Austriei.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-24

TAGURI: Carol I, Mexico, Imperiul Austro-Ungar, Felix Habsburg-LorraineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Strat de gheață imens, descoperit sub suprafața planetei Marte Un uriaș depozit subteran de gheață de pe Marte conține tot atâta apă ca și Lacul Superior,... 27 Noi 2016 | (0)
MAE: Declarațiile oficialilor ungari la adresa Românei nu sunt în spiritul valorilor europene Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Ionuț Vâlcu, a declarat, miercuri, că... 07 Dec 2016 | (0)