2016-12-05 10:39

ULTIMA ORA


A murit Liviu Ciulei

 |  13:16
A murit Liviu Ciulei

Liviu Ciulei a decedat! Regizorul avea 88 de ani şi a murit noaptea trecută, într-un spital din Germania. Liviu Ciulei a fost regizor, actor, scenograf, arhitect şi profesor.  A predat teatru la două universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii: Columbia University şi New York University.Născut pe 7 iulie 1923, Liviu Ciulei a studiat teatrul, la Conservatorul Regal de Muzică şi Teatru din Bucureşti, iar apoi arhitectura. A debutat ca actor în 1946, jucând rolul lui Puck în "Visul unei nopţi de vară" la Teatrul Odeon din Capitală. Ulterior s-a alăturat echipei Teatrului Municipal din Bucureşti, actualul Teatru Bulandra, unde a debutat ca regizor în 1957, punând în scenă "Omul care aduce ploaia" de Richard Nash. Liviu Ciulei a fost director onorific al Teatrului "Bulandra". Cariera sa include peste 20 de filme, la care a lucrat în calitate de regizor, actor sau scenarist, precum şi numeroase spectacole de teatru, unde şi-a pus semnătura ca regizor, scenograf sau actor, aceste producţii fiind recompensate de-a lungul timpului cu distincţii prestigioase. Marele actor, regizor şi scenograf a fost director artistic la Teatrul "Bulandra" din Bucureşti, dar şi la Teatrul "Tyrone Guthrie" din Minneapolis."Un om de o modestie exemplară nu a vrut să vorbească niciodată despre el. Să îi urăm odihnă uşoară!", a declarat Victor Rebengiuc la Realitatea TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Liviu Ciulei, a murit, film, teatru, padurea spanzuratilor, CannesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

După patru săptămâni de la aprobare, niciun jurnalist nu a cerut să intre gratis la teatru Personalul teatrelor bucureştene susţine că hotărârea prin care jurnaliştii pot intra gratuit... 23 Noi 2016 | (2)
Un weekend cu de toate: Teatru, expoziţii, concerte, programe cultural-educative şi târg tradiţional Ofertă de weekend bogată. Şcolari mici şi mari, tineri, adulţi melomani sau pofticioşi, cu... 17 Noi 2016 | (0)