2017-01-21 12:52

ULTIMA ORA


A reînceput procesul lui Mubarak la Cairo

 |  11:02
A reînceput procesul lui Mubarak la Cairo

Procesul fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak s-a reluat miercuri, la Cairo, după o amânare de aproape trei luni. Fostul preşedinte, în vârstă de 83 de ani, este acuzat, printre altele, de implicare în moartea a sute de protestatari şi de abuz de putere.

Mubarak, care a demisionat la 11 februarie sub presiunea revoltei populare, a fost scos pe targă dintr-o ambulanţă şi acoperit cu o pătură pentru a fi transportat în sala tribunalului. Pe durata procesului acesta se află în detenţie preventivă într-un spital militar din Cairo.

Mubarak este judecat pentru implicarea în reprimarea manifestanţilor în timpul evenimentelor de la începutul anului, în care au murit în jur de 850 de oameni, iar procesul său a început la 3 august. De asemenea, alături de acesta sunt judecați și şase ofiţeri de poliţie, precum și fostul ministru de interne Habib el-Adli. Hosni Mubarak mai este acuzat pentru corupţie alături de fiii săi, Alaa şi Gamal. După ce avocaţii familiilor victimelor au cerut recuzarea preşedintelui Curţii, judecătorul Ahmed Refaat, considerat părtinitor, audierile au fost suspendate în septembrie. În cele din urmă, cererea a fost respinsă, iar procesul reluat.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul şef al statului este pasibil de pedeapsa capitală, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-12

TAGURI: Hosni_Mubarak, Cairo, procesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image