2017-01-18 06:07

ULTIMA ORA


A șasea zi de proteste s-a încheiat fără incidente

 |  08:03
A șasea zi de proteste s-a încheiat fără incidente

Oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat că acţiunile de protest s-au încheiat, miercuri seara, în întreaga ţară, fără evenimente. Protestele au continuat doar în Bucureşti, în Piaţa Universităţii numărul manifestanţilor începând să scadă vizibil.  

Protestatarii au fluturat pancarte împotriva preşedintelui şi a premierului și au scandat:''Demisia'', ''Ultima soluţie, încă o revoluţie'', ''Orice schimbare începe cu primul pas. Afară din casă'', ''Băsescu nu uita, asta nu e ţara ta'', 'Vrem pensia înapoi!', 'Anticipate!', 'Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!'. Diferită de celelalte pancarte a fost cea a unui bucureștean pe care scria: ''Vreau: oameni educaţi, de calitate şi bun simţ. Noi modele pentru societate, pentru copiii şi tinerii români''. Cinci persoane, trei pentru deţinere de substanţe interzise şi alte două pentru port de armă albă, care intenţionau să intre în piaţă şi să se alăture protestatarilor, au fost conduse la secţie până la ora 20,00.

În Craiova, peste 500 de persoane au protestat în Piaţa ''Mihai Viteazul'' scandând:''Demisia, demisia!'', ''Bucureşti nu uita, Craiova-i de partea ta!'', ''Jos Băsescu, jos Guvernul!'', ''Preşedintele jucător ne-a vândut străinilor''. Sute de oameni au participat la protestele din Piteşti, Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş.Peste o sută de protestatari au ieşit în stradă pentru a treia zi consecutiv la Curtea de Argeş, iar circa 350 de oameni au luat parte la un miting autorizat care s-a desfăşurat în centrul municipiului Câmpulung Muscel.

La Târgu Mureş, circa 400 de cetăţeni au protestat împotriva Guvernului şi preşedintelui. Protestatarii au afișat un banner în limba maghiară prin care se punea întrebarea dacă vicepremierul Marko Bela, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, senatorul Gyorgy Frunda şi deputaţii Attila Kelemen şi Karoly Kerekes mai reprezintă interesele alegătorilor. De asemenea, manifestanții au făcut apel la unitatea românilor şi maghiarilor pentru a lupta împotriva corupţiei și au scandat lozinci împotriva liderilor locali.

Un număr de 300 de manifestanţi au ieşit miercuri în stradă la Râmnicu Vâlcea. Aceștia au demonstrat împotriva Guvernului, a preşedintelui ţării şi a prefectului de Vâlcea.

De asemenea, peste 500 persoane au participat la mitingul antiguvernamental, în Vrancea. Parlamentarul PSD Angel Tîlvăr, parlamentarul PNL Nini Săpunaru și alţi lideri politici au putut fi văzuți printre aceștia, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-12

TAGURI: proteste, incidente, Piața_UniversitățiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image