2017-01-21 17:43

ULTIMA ORA


Absenţa României de la summitul de la Varşovia nu va fi bine primită la Washington

 |  13:49
Absenţa României de la summitul de la Varşovia nu va fi bine primită la Washington
AbsenţaRomâniei de la summitul de la Varşovia nu va fi bine primită la Washington,având în vedere relaţiile de securitate strânse dintre cele două ţări, relateazăNew York Times în ediţia electronică.

Statele Unite şi România au convenit în maiasupra locului unde vor fi instalaţi interceptorii antirachetă pe teritoriulRomâniei, în cadrul unui program desemnat să ralieze Washingtonul şi aliaţiisăi din cadrul NATO împotriva ameninţării iraniene.

Amplasarearachetelor este aşteptată în 2015, potrivit oficialilor, şi aproximativ 200 deamericani sunt aşteptaţi să ajute la operarea acestui sistem.

Deciziapreşedintelui român, Traian Băsescu, de a boicota summitul a fost luată după cePolonia l-a invitat pe preşedintele Kosovo, iar şeful statului sârb, BorisTadici, a anunţat că nu va participa.

Tadicia decis să respecte această hotărâre chiar şi după arestarea liderului militaral sârbilor bosniaci, Ratko Mladici.

"Potconfirma că preşedintele Tadici nu va participa la summit; nu va merge laVarşovia", a declarat Miroljub Petrovici, consilier pentru afaceripolitice la ambasada Serbiei din Polonia. "Aceasta este o deciziefinală", a adăugat el.

DenisMacShane, un avocat britanic expert în afaceri europene, a numit deciziaSerbiei o greşeală. "Este o eroare diplomatică să îl pui la punct pe preşedintele(Barack) Obama refuzând să mergi în Polonia pentru a întâmpina SUA", adeclarat el. "Preşedintele Tadici s-ar fi putut transforma la Varşovia îneroul european al momentului, având în vedere capturarea celui mai urmăritcriminal de război din Occident pentru a-l trimite la Haga pentru proces",a adăugat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image