2018-12-12 20:55


Admiterea Rusiei în OMC condiţionată de problema Georgiei

 |  08:12
Admiterea Rusiei în OMC condiţionată de problema Georgiei

Atât timp cât nu va respecta 'integritatea teritorială' a fostei republici sovietice Georgia, speakerul Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite a avertizat, marţi, că va bloca admiterea Rusiei în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

'Numai în acel moment (când Rusia va respecta integritatea Georgiei) va fi posibilă o evoluţie în problema admiterii Rusiei în OMC', a susținut John Boehner în faţa grupului conservator Heritage Foundation. Amendamentul Jackson-Vanik, ce datează din perioada Războiului Rece, stă în calea negocierilor cu Rusia, iar pentru a se înregistra progrese în acest dosar, va trebui abrogat de Congres. Informaţiile apărute în presă, conform cărora preşedintele Obama 'nu ar exercita presiuni asupra Rusiei pentru a se reveni la frontierele din 2008' față de Georgia, sunt considerate drept 'alarmante' de către John Boehner. Conflictul ruso-georgian are în vedere Abhazia şi Osetia de Sud, două provincii separatiste georgiene, independente de facto după conflictul armat şi intervenţia militară rusă din august 2008, şi a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova. Suveranitatea asupra acestor teritorii este însă revendicată de Georgia.

Rusia, singura mare putere economică mondială ce nu este membră a OMC, a inițiat încă din 1993 negocierile de aderare la organizație, potrivit Agepres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-17

TAGURI: OMC, Rusia, Georgia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...