2017-01-24 13:12


Adrian Năstase: Traian Băsescu foloseşte invitaţiile la Cotroceni pentru a încerca manipularea opiniei publice

 |  16:32
Adrian Năstase: Traian Băsescu foloseşte invitaţiile la Cotroceni pentru a încerca manipularea opiniei publice
PreşedinteleConsiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, apreciază că ziua de marţi, încare au avut loc consultările partidelor parlamentare cu şeful statului,"a aratat, încă o dată, că Traian Băsescu este incapabil de dialog şi căfoloseşte invitaţiile la Cotroceni pentru a încerca manipularea opiniei publiceşi nu rezolvarea unor chestiuni de interes general".

"Băsescua afirmat că a invitat partidele la Cotroceni pentru a realiza un compromisîntre alianţa de guvernare şi opoziţie. Întrebare : cum sa facă lucrul astadacă alianţa de guvernare va avea un punct de vedere doar lunea viitoare?Atunci ar putea să aibă loc un compromis în interiorul coaliţiei de guvernare.Şi atunci ce rost a avut invitaţia de ieri de la Cotroceni? Probabil că Băsescudorea să negocieze cu opoziţia propriul său punct de vedere...", spuneAdrian Năstase.

PreşedinteleCN al PSD a calificat imaginea de ansamblu de la Palatul Cotroceni ca fiind"una halucinantă". 'Băsescu negocia din partea întregului popor -dacă Parlamentul să aibă una sau mai multe camere - iar reprezentanţiiopoziţiei ar fi trebuit să fie un fel de soli ai unor puteri străine",apreciază liderul social-democrat.

AdrianNăstase a afirmat totodată că "Băsescu minte din nou în legătură cuproiectul de revizuire a Constituţiei". "Las la o parte că încă nuînţeleg poziţia guvernului, în condiţiile în care Constituţia vorbeşte de oiniţiativă a preşedintelui de revizuire, dar la propunerea guvernului, iarBăsescu s-a apucat şi a modificat fundamental textul venit de la guvern... Dar,oricum Curtea Constituţională, care în mod normal ar fi trebuit să-i returnezetextul la Cotroceni, pentru acest motiv, nu putea să se pronunţe decât în ceeace priveşte limitele unei iniţiative de revizuire, limite stabilite în actualaConstituţie. Din acest motiv, Curtea nu s-a pronunţat decât în legătură cutextele care, în opinia sa, încalcă drepturi fundamentale. Aşa încât Băsescuminte când spune că 'a colaborat' foarte bine cu CC, care i-ar fi 'aprobat'celelalte propuneri. Nu e problema Curţii să se pronunţe dacă Parlamentul săaibă o garsonieră sau un apartament cu patru camere. Şmecherie ieftină...Evident că judecătorii de la Curte nu vor spune nimic în legătură cu faptul căsunt folosiţi pentru manipularea opiniei publice. De fapt, nu am înţeles de ceBăsescu a mai trimis rodul preocupărilor sale constituţionale la Curte şi nul-a trimis (rodul) pentru aviz, direct la Ambasada americană, care - am aflat -e foarte preocupată de decizia Curţii", a mai spus Adrian Năstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image