2018-12-10 02:00


Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit

 |  16:00
Aducerea maşinilor second hand de peste graniţă nu mai este rentabilă. Tranzacţiile s-au înjumătăţit

Autoturismele rulate importate reprezităîn prezent 15% din piaţa auto second hand, faţă de 30% în 2010, scăderedeterminată de majorarea taxei de poluare începând cu 1 ianuarie, au declaratreprezentanţii portalurilor de oferte auto.

" Aducerea maşinilor second handde peste graniţă nu mai este rentabilă, mai ales în ceea cepriveşte motorizările Euro 2 şi Euro 3. De fapt, maşinile de import cu acestespecificaţii aproape au dispărut din ofertele vânzătorilor", a explicatAttila Okanyi, directorul site-ului de oferte auto rulate Autovit.ro.

La rândulsău, Bogdan Axinia, directorul general al portalului Auto.ro, a spus că ofertele de autovehicule din import aucăzut cu jumătate, la 16 - 17% din totalul pieţei second hand.

"Lasfârşitul anului trecut, înainte de aplicarea noii grile de taxare, a avut locun boom al tranzacţiilor cu maşini de peste graniţă. După acest fenomen,ofertele au scăzut la jumătate şi s-au stabilzat la acest nivel", aprecizat Axinia.

Okanyi a maispus că modificareanivelului taxei de poluare a determinat o tendinţă a cumpărătorului cătremaşini mai economice, iar majoritatea tranzacţiilor seorientează către motorizări sub 1,6 litri, inclusiv.

"Româniiau început să prefere motorizările mici. Faţă de anul trecut, au crescutsemnificativ şi ofertele pentru maşini cu alimentare hibridă. Nu este vorba deun număr mare de oferte, dar se observă o creştere cu aproximativ 40%", amenţionat reprezentantul Autovit.ro.

Totodată, ela adăugat că în cazulmaşinilor cu motorizări mari, precum SUV-urile, preţurile au scăzut cu 15%faţă de anul trecut, din cauza lipsei cererii şi a ofertei mari de pe piaţă.

Celemai tranzacţionate mărci de maşini rulate sunt cele germane, respectivVolkswagen, Opel şi BMW, urmate de Ford, Dacia şi Skoda.

Valoareamedie a ofertelor pentru maşinile second hand este de 7.400 euro.

Anul trecut,în România au fost înmatriculate aproape 215.000 de maşini second hand, nivelapropiat de cel din 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...