2017-01-24 19:36


Afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie cu 4,7%

 |  13:20
Afacerile din comerţul auto au scăzut în aprilie cu 4,7%
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cuautovehicule şi motociclete, ca serie brută, a scăzut în aprilie cu 4,7% faţăde luna anterioară, iar afacerile din serviciile prestate populaţiei s-au reduscu 0,4%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scădereaafacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor a fost cauzată dereducerea vânzărilor de piese şi accesorii pentru autovehicule (-8,7%), a celorde motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi reparareamotocicletelor (-4,8%), a activităţilor de întreţinere şi reparare aautovehiculelor (-3,6%) şi a comerţului cu autovehicule (-2,5%).

Caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate,volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul,întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut înaprilie, faţă de martie, cu 1,4%.

Înceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei deafaceri s-a redus ca urmare a diminuării activitǎţii agenţiilor turistice şitur-operatorilor (-10,3%), a altor activităţi (-3,8%) şi activităţilorhotelurilor şi restaurantelor (-2,1%). Creşteri s-au înregistrat la activităţide spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+11,5%), jocurile denoroc (+3,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare(+2,6%).

Caserie ajustată, serviciile de piaţă prestate populaţiei, în aprilie faţă deluna precedentă, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 4,1%.

Comparativcu aceeaşi lună din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicataşi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor,serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 0,3%, datorată reducerilorînregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (-57,2%), la activităţile deîntreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,3%). Creşteri s-au înregistrat lacomerţul cu autovehicule (+0,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentruautovehicule (+ 0,1%).

Înfuncţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul afacerilorpentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor a crescut pe total cu 3,8%.

Activitateade servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut în aprilie, faţă de aceeaşilună a anului anterior, cu 8,5% ca serie brută şi cu 9,6% ca serie ajustată.

Înprimele patru luni ale anului, faţă de ianuarie-aprilie 2010, volumul cifrei deafaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparareaautovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 3,5% ca serie brută şi cu 5,3%ca serie ajustată.

Înceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei deafaceri a crescut atât ca serie brută cu 7,5%, cât şi ca serie ajustată înfuncţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image