2017-01-16 17:22

ULTIMA ORA


Afganistan: 89 de persoane dintr-un avanpost de luptă al NATO au fost rănite

 |  09:27
Afganistan: 89 de persoane dintr-un avanpost de luptă al NATO au fost rănite

Un kamikaze a detonat sâmbătă un camion-capcană la intrarea într-un avanpost de luptă al NATO în centrul Afganistanului, provocând rănirea a 89 de persoane, dintre care 50 de soldaţi americani, a anunţat duminică armata Statelor Unite.

Talibanii au revendicat pe site-ul lor de Internet acest atac comis cu o zi înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie, de la New York şi Washington, informează Mediafax.

"Un kamikaze taliban a detonat un vehicul plin cu explozibili la intrarea în Postul de comandă avansat (COP) din Sayed Abad, în provincia Wardak", arată un comunicat al Forţei NATO în Afganistan (ISAF).

Explozia s-a soldat cu "89 de răniţi şi a săpat o groapă de şase metri în zid", a declarat pentru AFP comandantul David Eastburn, un purtător de cuvânt al armatei americane, în apropiere de Jalalabad, oraş important din estul Afganistanului.

Printre răniţi figurează 50 de soldaţi americani şi 15 afgani, a subliniat comandantul Eastburn, care nu a precizat dacă este vorba despre civili sau militari. Identitatea celorlalţi 24 de răniţi nu este cunoscută pentru moment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image