2017-01-17 03:00

ULTIMA ORA


Afirmațiile lui Sarkozy irită Elveția

 |  11:01
Afirmațiile lui Sarkozy irită Elveția

După ce, la summitul G20, preşedintele francez a denunțat "deficienţe" în eforturile Elveției de a nu mai fi considerată un paradis fiscal, preşedintele Confederaţiei și-a exprimat nemulțumirea față de "acest mod de a face" a lui Nicolas Sarkozy.

"Nicolas Sarkozy are probabil o problemă cu noi şi nu ştiu care", a declarat preşedintele Confederaţiei elveţiene, Micheline Calmy-Rey, în emisiunea 'Pardonnez-moi'.

"Am fost surprinşi şi foarte nemulţumiţi... Răspunsul nostru este să spunem nu, Elveţia a adoptat standardele OECD şi ducem o politică de bani impozitaţi pe care o continuăm cu multă coerenţă prin acorduri de dublă impunere", a explicat Calmy-Rey, adăugând că a convocat pe ambasadorul Franţei la Berna pentru a-i semnala "nemulţumirea" Elveţiei faţă de "acest mod de a face".

În încheierea summitului G20 de la Cannes, la 4 noiembrie, preşedintele francez a dat asigurări că ţările care continuă să adăpostească paradisuri fiscale, o listă de 11 dintre ele urmând a fi publicată, "vor fi ostracizate de comunitatea internaţională".

Acesta a explicat că "Antigua şi Barbuda, Barbados, Botswana, Brunei, Panama, Seychelles, Trinidad şi Tobago, Uruguay şi Vanuatu nu sunt dotate cu un cadru juridic adaptat la schimbul de informaţii fiscale", iar "Elveţia şi Liechtenstein încă nu sunt calificate" printre ţările ce au implementat un astfel de cadru, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-19

TAGURI: Sarkozy, Elveția, paradis_fiscalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image