2016-12-02 20:15

ULTIMA ORA


Africa de Sud interzice publicitatea la alcool

 |  22:38
Africa de Sud interzice publicitatea la alcool

Africa de Sud va interzice publicitatea pentru băuturile alcoolice, relatează France Presse, citat de Agerpres. Alcoolul „este factor de violenţă”, a afirmat ministrul sud-african Aaron Motsoaledi, în deschiderea la Cape Town a unei conferinţe asupra violenţei sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), făcând referire la situaţia ţării sale unde violenţa este al doilea factor de mortalitate după SIDA. Proiectul de a interzice spoturile publicitare pentru băuturile alcoolice este dezbătut de mai multe săptămâni. Decizia este foarte aşteptată de companiile din acest domeniu, dar şi de presă, care câştigă sume importante din publicitate (până la 40 de milioane de euro pentru televiziunea naţională SABC), şi de organizatorii anumitor competiţii sportive (Mondialul de fotbal 2010 a avut ca principal sponsor producătorul de bere Budweiser), notează AFP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-01

TAGURI: Africa de Sud, alcool, OMSComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fetiță de doi ani, în comă alcoolică după ce a mâncat pufuleți cu alcool O fetiță de doar doi ani a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii din Iași. Grozăvia... 27 Noi 2016 | (0)
Percheziții în Prahova la persoane bănuite de producere ilegală de alcool IJP Prahova a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că polițiștii de investigare a... 22 Noi 2016 | (0)