2017-01-24 01:00


Agenţia Egan-Jones retrogradează Franţa

 |  08:36
Agenţia Egan-Jones retrogradează Franţa

Nota datoriei publice a Franţei a fost coborâtă, miercuri, la 'A' de către agenţia americană de rating Egan-Jones, cu cinci trepte sub 'triplul A' atribuit de Standard and Poor's, Moody's şi Fitch.

Franţa şi-a pierdut ratingul 'AAA' la această agenţie în luna iulie, iar nota, până în prezent 'AA-', a fost scăzută cu două trepte din cauza perspectivelor pentru creşterea economică, finanţelor publice şi sectorului bancar al ţării. Egan-Jones constată o 'tendinţă dezastruoasă, iar ce este mai rău urmează să vină' în privința datoriei publice, estimând că acesta va ajunge în iunie 2012 la 108,6 la sută din PIB, în iunie 2013 la 117,1 la sută, faţă de 100 la sută în iunie 2011.

'Pe măsură ce creşterea economică a UE va încetini, iar şomajul din Franţa va creşte, presiunile bugetare se vor intensifica', a avertizat agenția. Egan-Jones a subliniat 'tendinţa Franţei de a sprijini băncile sale', chiar dacă amploarea problemelor cu care se confruntă acestea sunt 'dificil de cuantificat', și a anticipat că, până la sfârşitul lui 2011, guvernul de la Paris va aloca fonduri mai multor bănci franceze, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-04

TAGURI: Egan-Jones, rating, FranțaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image