2017-01-16 15:26

ULTIMA ORA


Ahmadinejad dorește crearea unei 'noi ordini mondiale'

 |  08:33
Ahmadinejad dorește crearea unei 'noi ordini mondiale'

Preşedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a declarat, miercuri, într-o vizită oficială la Havana, că susține crearea unei 'noi ordini mondiale' bazată pe justiţie, în faţa 'decăderii capitalismului'.

'Observăm decăderea sistemului capitalist în multe locuri de pe Glob, el este în impas sub aspect economic, politic şi cultural', a declarat Ahmadinejad, aflat în vizită oficială în Cuba.

În cadrul unei conferinţe la Universitatea din Havana, liderul iranian a susținut necesitatea creării unei 'noi ordini mondiale, a unei noi abordări care să respecte pe toată lumea şi să se bazeze pe justiţie'.

'Trebuie să fim vigilenţi, în stare de alertă, pentru că dacă nu pregătim noi înşine noua ordine mondială, promotorii sclavagismului şi ai capitalismului ne vor impune un nou sistem', a afirmat Ahmadinejad, care și-a concentrat atacurile asupra statelor occidentale şi în special către SUA.

'Tot ce mai poate face capitalismul astăzi este să ucidă, este un sistem care a eşuat şi se află în decădere (…) Cei care pornesc războaie doar pentru ca să câştige alegerile prezidenţiale din SUA, ucigând mii sau milioane de oameni, au o inimă dezgolită de orice dragoste şi afecţiune pentru urmaşii lor (…) Obiectivul nostru comun, misiunea şi provocarea noastră, este să depunem toate eforturile pentru a stabili justiţia', a adăugat liderul de la Teheran.  În cadrul turneului său latino-american, liderul iranian a mai vizitat Venezuela şi Nicaragua, din Cuba urmând să plece în Ecuador. Acesta a catalogat relațiile dintre Cuba şi Iran ca fiind marcate de 'solidaritatea dintre două popoare revoluţionare'.

Liderul de la Teheran a făcut acesta afirmații fără nici o referire la programul nuclear al ţării sale. În acest context, ambasadorii SUA, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii la ONU au acuzat miercuri Iranul că 'violează din nou în mod clar rezoluţiile Consiliului de Securitate' prin activităţile sale de îmbogăţire a uraniului. În ciuda escaladării tensiunilor dintre Teheran şi statele occidentale, Rusia şi China ar putea să blocheze în Consiliul de Securitate al ONU orice noi sancţiuni împotriva Iranului, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-21

TAGURI: Ahmadinejad, ordine, capitalism, CubaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image