2018-12-15 23:11


Al Qaida anunță răzbunarea lui Ossama ben Laden

 |  14:47
Al Qaida anunță răzbunarea lui Ossama ben Laden

Al Qaida anunță razbunarea fosului lider, Ossama ben Laden, începând din luna august, prin intermediul unei campanii de 100 de atentate” pe teritoriul Irakului.

Organizația a făcut acest anunț printr-un comunicat publicat pe internet. Această campanie a debutat la 15 august, însă fără a revendica în mod explicit multiplele atacuri teroriste care au avut loc în această zi pe teritoriul irakian, cea mai sângeroasă de peste an.

Campania de atentate, intitulată „Răzbunare pentru şeicul Ossama ben Laden şi alţi înalţi responsabili”, a început „la mijlocul lui august (Ramadanul începe la 1 august) şi se va încheia după comiterea a 100 de atentate”. Comunicatul precizează că „aceste atentate presupun raiduri, operaţiuni-martir (atentate sinucigaşe), bombe (plasate) pe drumuri, atacuri cu pistoale cu amortizor şi ambuscade în toate oraşele, zonele rurale şi în provincie”, potrivit Agerpres. Numai în ziua de 15 august, o serie de atentate au avut loc în 18 localităţi din Irak, făcând 74 de morţi şi peste 300 de răniţi, transformând această zi în cea mai sângeroasă începând din luna mai 2010. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în zone din sudul şi vestul Bagdadului au fost împărţite afişe care făceau apel la localnici să se ralieze Statului Islamic din Irak şi să lupte împotriva armatei americane. După perioada 2006-2007, potrivit responsabililor americani şi irakieni, grupul a pierdut mult  din influenţă, dar reprezintă în continuare un risc major.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...