2017-01-19 00:27

ULTIMA ORA


Al-Qaida are un nou şef

 |  15:18
Al-Qaida are un nou şef

Saif al-Adel, un membru de rang înalt alAl-Qaida, a fost desemnat şeful interimar al grupării extremiste, dupăeliminarea lui Osama ben Laden, la 2 mai, de către un comando american.Informaţia a fost anunţată de CNN, postul american de televiziunesprijinindu-se pe informaţiile furnizate de Noman Benotman, un fost militantextremist libian, care a renunţat la ideologia Al-Qaida.

Benotmana declarat că aceastănominalizare a fost motivată de nerăbdarea militanţilor Al-Qaida faţă de absenţaunui lider.

Desemnarea lui Saif al-Adel a fost, de asemenea, anunţată decotidianul pakistanez The News, care citează surse neidentificate într-unarticol din Rawalpindi (centru), un oraş situat în apropiere de Islamabad, careadăposteşte sediul armatei pakistaneze.

Saifal-Adel, fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic, areaproximativ 50 de ani şi ar fi liderul organizaţiei militare a Al-Qaida.

Cunoscutşi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare laatentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998,iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Potrivitlui Benotman, această nominalizare la conducerea Al-Qaida ar putea fi omodalitate pentru reţea să testeze reacţiile faţă de un lider care nu provinedin Peninsula Arabă, pământul sfânt al islamului, în vederea introducerii celuicare apare ca succesorul natural al lui ben Laden, egipteanul Aymanal-Zawahiri. Osama ben Laden era originar din Arabia Saudită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image