2017-01-21 08:23

ULTIMA ORA


Al-Qaida cere planificarea de noi atentate împotriva Occidentului

 |  13:09
Al-Qaida cere planificarea de noi atentate împotriva Occidentului

Ayman al-Zawahiri, numărul doi înierarhia al-Qaida, a cerut pregătirea de noi atacuri împotriva Occidentului, aanunţat, joi, centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Înregistrareavideo, care durează 35 de minute, este cea de-a doua difuzată într-o serieintitulată "Mesaj de speranţă şi veşti bune pentru poporul Egiptului"şi a fost produsă de divizia de comunicare a reţelei teroriste, as-Sahab.Mesajul este însoţit de o imagine statică a lui al-Zawahiri.

"Dacăsuntem capabili să producem arme echivalente cu armele cruciaţilorOccidentului, putem sabota sistemele lor economice şi industriale, putem să ledistrugem puterea care se luptă fără o cauză până când vor fugi", afirmăel.

Combatanţii"trebuie să inventeze noi modalităţi (de luptă), modalităţi care nu aufost niciodată luate în considerare în spiritul occidental", a adăugatal-Zawahiri.

"Recurgereala avioane pentru a le transforma în arme puternice, aşa cum s-a întâmplat încursul invaziilor binecuvântate de la New York, Washington şi din Pennsylvania,este un exemplu de astfel de gândire curajoasă", a declarat el,referindu-se la atentatele de la 11 septembrie 2001.

Atentateledin Statele Unite, soldate cu aproape 3.000 de victime, au fost comise cuavioane de linie deturnate, care au lovit turnurile gemene de la World TradeCenter şi clădirea Pentagonului. Un al treilea aparat s-a prăbuşit în statulamerican Pennsylvania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image