2018-12-10 15:13


Alertă roşie în Caraibe din cauza unei furtuni tropicale

 |  10:16
Alertă roşie în Caraibe din cauza unei furtuni tropicale

Republica Dominicană a decretat stare de alertă maximă, marţi, în şase provincii şi stare de vigilenţă preventivă în alte şapte regiuni în faţa iminentei sosiri a furtunii tropicale Emily.

Populaţia a fost avertizată să părăsească zonele de risc, iar toate activităţile acvatice desfăşurate pe coastele şi râurile ţării au fost suspendate, atât de autorităţi dominicane, cât şi de cele din Haiti. Furtunaa trecut la aproximativ200kilometrisud dePonce, PuertoRico, şiaproximativ425kilometri sud-estdeSanto Domingodin Republica Dominicană, potrivit Centrului Naţional al Uraganelor, citat de CNN.

Emilya continuatsă se deplasezespre vest cu 22kilometri peoră,darserviciulmeteoa declarat căse aşteaptă cafurtunasă urce sprenord-vestînurmătoarele douăzile. Furtuna ar putea începe să-şi facă simţite efectele - ploaie şi vânturi - începând de miercuri în Republica Dominicană şi în Haiti. În aceste două ţări, precum şi în Porto Rico, nivelul apelor este aşteptat să fie de 10-15 cm, iar pe alocuri chiar de 25 cm. Se aşteaptă ca furtuna să crească în intensitate, miercuri, înainte de a trece peste Hispaniola, insulă împărţită de cele două naţiuni.Previziunilesugerează căEmilyar puteaatingecoasta de est aFlorideipânăsâmbată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...