2018-12-12 05:01


Alertă de tsunami lângă Fukushima

 |  09:17
Alertă de tsunami lângă Fukushima

Un seism cu magnitudine de 6,8 grade a zguduit vineri coasta de nord-est apropiată centralei nucleare de la Fukushima. Agenţia de meteorologie a emis alertă de tsunami.

Avertizarea de tsunami, emisă pentru zona de coastă a prefecturilor Miyagi şi Fukushima, are în vedere un val care ar putea atinge 50 de centimetri. Cele două prefecturi au fost cel mai grav afectate în urma catastrofei din 11 martie. De data aceasta, seismul a avut loc la orele locale 14:36 (5:36 GMT), nu departe de epicentrul cutremurului care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima, din 11 martie, informează Agerpres.

Epicentrul este localizat în Oceanul Pacific, la o distanță de circa 80 de kilometri de coastă și la o adâncime de 20 de kilometri. Presa niponă informează că, după acest seism, nu s-au înregistrat anomalii la centrala nucleară Onagawa. La rândul ei, compania niponă de electricitate Tokyo Electric Power Co a anunţat că nu s-au înregistrat anomalii la posturile de monitorizare a radiaţiilor de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, avariată încă din 11 martie. Reactoarele funcționeză în parametrii de normalitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...