2016-10-26 12:35

ULTIMA ORA


Alertă în Cluj. Rubeola a atins cote alarmante

 |  16:26
Alertă în Cluj. Rubeola a atins cote alarmante

În judeţul Cluj s-au înregistrat în ultimele două luni peste 700 de îmbolnăviri de rubeolă, numărul bolnavilor depaşindu-l de 70 de ori pe cel înregistrat în perioada similară a anilor trecuţi, când erau în medie 10 cazuri.

 

Reprezentanţii Direcţiei de Sanătate Publică (DSP) a judeţului Cluj spun că tendinţa de creştere a numărului de îmbolnăviri poate fi observată la nivel naţional, dar şi european.

 

"Sunt 708 cazuri de , dar nu vorbim încă despre o epidemie. Un număr important de cazuri se înregistrează şi la nivel naţional şi în toată Europa, deci nu e cazul să ne alarmăm. Majoritatea sunt forme uşoare, fără complicaţii, care au necesitat doar tratamentul clasic, cu izolare la domiciliu şi multe lichide. Important este ca la primele simptome sa te prezinti la medic, să nu-i mai îmbolnăveşti şi pe alţii", a declarat directorul adjunct al DSP, doctorul Mihai Moisescu.

 

Potrivit medicilor clujeni, cei mai afectaţi sunt cu vârste înte şapte şi 15 ani, deoarece obligativitatea vaccinării împotriva rubeolei s-a introdus din 2004.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: Cluj, DSP, Mihai-Moisescu, EuropaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Accident mortal cu un tânăr parașutist O tragedie a avut loc pe un aerodrom din județul Cluj. Un tânăr de 27 de ani s-a lovit cu capul... 15 Oct 2016 | (1)
O aplicație pentru smartphone, creată la Cluj, “colecționează” stări de spirit Un grup multidisciplinar de tineri, de la o companie clujeană, a creat o aplicație pentru... 19 Oct 2016 | (0)