2017-01-17 06:46

ULTIMA ORA


Alertă în Japonia: După tsunami, centrala de la Fukushima ar putea fi lovită de un taifun

 |  14:58
Alertă în Japonia: După tsunami, centrala de la Fukushima ar putea fi lovită de un taifun
Untaifun aflat în prezent deasupra sudului Japoniei se îndrepta duminică sprenord-estul ţării, însoţit de ploi violente, şi ar putea trece prin regiunea devastatăde seismul urmat de un tsunami la 11 martie, potrivit serviciilormeteorologice.

Taifunul,denumit Songda, pierde însă din forţă şi ar putea fi redus la rangul dedepresiune. Dar el vacontinua să provoace ploi torenţiale, au adăugat serviciile meteorologice.

Acestaeste aşteptat în zona Tokyoluni la ora locală 9.00 (3.00, ora României).

Serviciilemeteorologice nu au fost în măsură să precizeze dacă furtuna va afecta centralanucleară Fukushima Daiichi, grav avariată în timpul cutremurului urmat de untsunami la 11 martie şi situată la 220 de kilometri nord-est de Tokyo.

Dartaifunul a provocat deja ploi violente în regiunea Fukushima, generândîngrijorări privind deversarea, în Oceanul Pacific, a apei de ploaiecontaminate.

Operatorulcentralei nucleare, Tokyo Electric Power (TEPCO), a acoperit complexul nuclearcu răşini sintetice pentru a evita ca elemente radioactive să fie luate de vântsau de ploaie.

Songdaa atins la început insula Okinawa (sud), undea provocat rănirea a 57 de persoane, dintre care cinci grav, potrivit poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-04-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image