2017-01-19 13:00

ULTIMA ORA


Altă belea pentru nea Mitică!

 |  12:22
Altă belea pentru nea Mitică!

DNA-ul a început să arunce bombe la foc automat spre fotbalul românesc. După arestarea lui Vasile Avram, a urmat încolonarea şi învinuirea membrilor CEx, pentru dezafilierea abuzivă a Universităţii Craiova, urmează acum un alt şoc. Chiar şeful DNA, procurorul Lucian Papici, arată într-un proces verbal, întocmit în 23-26 iunie, că Dumitru Dragomir a solicitat sume de ordinul zecilor de mii de euro lui Marian Iancu, pentru a interveni pe lângă Mircea Sandu în cazul primirii licenţei Politehncii Timişoara, informează Prosport.

Redăm integral procesul verbal întocmit în 23-26 iunie de procurorul Lucian Papici, şeful DNA: “Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragfomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afacerim Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat. În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara.

Întrucât informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat şedinţa CEx şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta. În altă ordine de idei, acelaşi preşedinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV. Aşa fiind, întru-cât sunt dat şi indicii ale săvârşirii bilaterale de dare şi luare mită, prevăzute de Art. 254 şi Art. 255 Cod Penal, de către numiţii Dumitru Dragomir şi Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei”.

În replică, patronul Timişoarei dezminte categoric existenţa întâmplări: “E imposibil aşa ceva, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, am fi luaţi demult. Poate s-a documentat din ziar. Ştiţi că am zis că nu mă interesează hotărârile CEx, asta i-am transmis şi lui Mircea Sandu. Mai mult de atât, Mircea Sandu m-a sunat pe mine să-mi spună că scoate procesul de licenţiere. Nu are cum să existe un asemenea dosar, vă daţi seama că ar fi apărut imediat stenogramele. Oamenii sunt într-o confuzie totală, ca să fiu drăguţ. Eu cred că există o combinaţie de informţie publică cu delaţiuni. Faptul s-a consumat în iunie, suntem în noiembrie, iar noi n-am fost citaţi vreodată. Nu este absolut nicio virgulă care să nască suspiciuni”, a declarat Marian Iancu la Sport.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image