2017-01-19 21:48

ULTIMA ORA


Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!

 |  23:41
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!

Oţelul Galaţi a fost învinsă de FC Basel cu scorul de 3-2 (3-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa C a Ligii Campionilor la fotbal, potrivit Agerpres.

Basel a condus la pauză cu 3-0, prin golurile marcate de Fabien Frei (10), Alexander Frei (14), Marco Streller (37), dar Oţelul a revenit pe final şi a punctat prin Gabriel Giurgiu (75) şi Liviu Antal (81).

Pe un frig pătrunzător, Oţelul a avut 10 prime minute fierbinţi, în care a pus presiune la poarta lui Basel, ratând şi o ocazie mare de gol, prin Sârghi (4), care nu a putut introduce balonul în plasă din numai 2-3 metri.

În plină dominare a campioanei României, Basel a reuşit deschiderea scorului (10), la capătul unui atac simplu, Fabien Frei surprinzându-l pe Grahovac cu un şut la colţul scurt, după pasa excelentă a lui Huggel: 0-1.

Peste doar patru minute, Streller a evitat pasul la ofsaid al apărării gălăţene şi i-a pasat altruist ''veteranului'' Alexander Frei, care a majorat diferenţa: 0-2 (14).

Oţelul a încercat să pună în pericol poarta oaspeţilor, dar acţiunile sale au fost lipsite de consistenţă şi s-au oprit în general la 18-20 de metri de poarta lui Sommer. Ar fi de notat, totuşi, situaţia lui Pena (15) şi şutul mult peste poartă al lui Iorga (27). Antal a irosit cea mai mare ocazie a echipei gălăţene, în min. 32, când a pătruns în careu şi şutul său a fost deturnat în corner de Sommer.

Streller a recuperat o minge şi a pătruns prin pasiva apărare a echipei lui Dorinel Munteanu, făcând ca scorul să fie unul de forfait: 0-3 (37).

La reluare, Oţelul a continuat să aibă o posesie superioară, dar la fel de sterilă la în prima parte a jocului. Xhaka a avut o şansă notabilă (55), în vreme ce Pena a trimis a doua minge pe spaţiul porţii oaspete în acest meci abia în min. 69.

Oţelul a reuşit golul de onoare în min. 75, când Giurgiu a reluat sec la vinclu o minge respinsă de apărarea elveţiană: 1-3. Liviu Antal a marcat pentru Oţelul în min. 81, după eroarea lui Park, şi a reaprins speranţele campioanei României: 2-3. Imediat, Sommer a avut o intervenţie salutară (85) la mingea expediată de Sălăgeanu. Meciul a căpătat accente dramatice în ultimele minute, cu acţiuni de o parte şi alta, Chipperfield a fost blocat in extremis în careul nostru (88), iar nimic nu s-a mai schimbat până la ultimul fluier al arbitrului.

Oţelul, care nu are încă niciun punct în Champions League, va juca ultimul meci din această ''aventură'' pe 7 decembrie, la Lisabona, cu Benfica.

Oţelul Galaţi - FC Basel 2-3 (0-3)

Au marcat: Gabriel Giurgiu (75), Liviu Antal (81), respectiv Fabien Frei (10), Alexander Frei (14), Marco Streller (37).

Bucureşti, Arena Naţională: 5.000 spectatori

Liga Campionilor - Grupa C, etapa a 5-a

Au evoluat echipele:

Oţelul Galaţi: 12. Branko Grahovac - 3. Cornel Râpă, 16. Cristian Sârghi, 55. Milan Perendija, 23. Adrian Sălăgeanu - 4. Ioan Filip, 26. Ionuţ Neagu (37. Gabriel Viglianti, 67; 10. Gabriel Paraschiv, 84), 29. Gabriel Giurgiu (căpitan) - 8. Liviu Antal, 7. Laurenţiu Iorga (14. Silviu Ilie, 67) - 27. Marius Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Rezerve neutilizate: 22. Milos Buchta - 6. Alexandru Benga, 11. Sorin Frunză, 19. Bratislav Punosevac.

FC Basel: 1. Yann Sommer - 27. Markus Steinhöfer, 19. David Abraham, 6. Aleksandar Dragovic, 3. Park Joo Ho - 17. Xherdan Shaqiri (31. Jacques Zoua, 82), 8. Benjamin Huggel (24. Cabral, 44), 34. Granit Xhaka, 20. Fabian Frei - 9. Marco Streller (căpitan), 13. Alexander Frei (11. Scott Chipperfield, 74). Antrenor: Heiko Vogel.

Rezerve neutilizate: 23. Massimo Colomba - 7. Pascal Schürpf, 21. Genséric Kusunga, 29. Radoslav Kovác.

Arbitru: Tom Harald Hagen; arbitri asistenţi: Dag-Roger Nebben, Frank Andaas; arbitru de rezervă: Svein-Erik Edvartsen; arbitri asistenţi: Espen Berntsen, Dag Vidar Hafsaas (toţi din Norvegia)

Cartonaşe galbene: Sălăgeanu (33), Dragovic (62), Cabral (72).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13

Mai multe imagini:
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom

Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom

Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Am pierdut iar româneşte. GALERIE FOTO!
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MARIA
23 Noi 2011

cum adica am pierdut iar "romaneste"? am pierdut iar. punct. de cand "romaneste" a ajuns sa fie un epitet depreciativ? autorul articolului nu e roman? si daca e roman, nu simte ca adaugand acest epitet in titlu e ca si cum ar scuipa in mijlocul sufrageriei sale?

Adauga un comentariu

Random image