2017-01-19 17:32

ULTIMA ORA


Ambasada Japoniei din Seul, atacată cu cocteiluri Molotov

 |  10:17
Ambasada Japoniei din Seul, atacată cu cocteiluri Molotov

Ambasada Japoniei din Coreea de Sud a fost atacată cu cocteiluri Molotov de către un chinez care și-a explicat gestul prin faptul că bunica lui a fost forţată să se prostitueze pentru forţele de ocupaţie japoneze în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Bărbatul a fost arestat duminică dimineaţă de poliţia sud-coreeană după ce a aruncat patru cocteiluri Molotov în direcţia reprezentanţei diplomatice japoneze în capitala sud-coreeană, atingând pereţi exteriori ai clădirii. În urma incidentului nu au existat victime.

'Suspectul a fost arestat imediat. Ancheta este în curs pentru a determina cauzele gestului său', a explicat un anchetator.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, este originar din provincia Guangzhou, sudul Chinei și a intrat în Coreea de Sud în decembrie, via Japonia, cu viză turistică.

În cursul anchetei, referindu-se la femeile care au fost folosite ca sclave sexuale ale soldaţilor japonezi în 1939-45, suspectul a relatat ca bunica lui a fost 'damă de companie'.

Deși a prezentat scuze pentru crimele comise de armata sa împotriva femeilor, Japonia neagă orice responsabilitate oficială în privinţa bordelurilor militare. Numărul femeilor care au fost obligate să se prostitueze în bordeluri militare ale campaniei japoneze în China, Coreea şi în Filipine a fost estimat de istorici la 200.000, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-05

TAGURI: Japonia, Seul, ambasadă, chinez, MolotovComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image