2017-01-16 22:08

ULTIMA ORA


Ambasada la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal,nu sunt date privind români în situaţii speciale

 |  15:14
Ambasada la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal,nu sunt date privind români în situaţii speciale

AmbasadaRomâniei la Cairo îşi desfăşoară activitatea normal, aflându-se într-o zonăneafectată de proteste, au declarat, duminică, reprezentanţi ai misiuniidiplomatice, adăugând că, din informaţiile pe care le deţin, niciun român nu afost afectat de evenimentele din Egipt.

"S-auauzit în relativa apropiere a ambasadei focuri de armă, dar, din informaţiilenoastre, este vorba despre descărcări accidentale. Cartierul în care se aflăambasada este unul în care sunt mai multe misiuni diplomatice şi în caredeocamdată situaţia este una calmă, este linişte. Toată lumea se află la lucrula ambasadă, iar situaţia este una normală", au declarat reprezentanţiiambasadei.

Eiau precizat că situaţia este una fluidă la Cairo, schimbându-se de la un moment laaltul.

Cetăţeniiromâni aflaţi în Egipt au contactat ambasada cerând diverse sfaturi, au maispus reprezentanţii ambasadei.

"Telefonulsună permanent, suntem tot timpul în legătură cu cetăţenii români, dar şi cuCentrala MAE de la Bucureşti. Până acum oamenii ne-au sunat pentru diversesfaturi legate mai ales de conduita pe care s-o adopte, dar niciunul nu ne-acerut sprijin direct pentru repatriere", au spus sursele citate.

Reprezentanţiiambasadei susţin de asemenea că, până la acest moment, nu au date potrivitcărora vreunul dintre cetăţenii români aflaţi în Egipt ar fi în pericol sau arfi păţit ceva.

"LaHurghada şi Sharm el-Sheikh, unde se află turişti, lucrurile suntliniştite", au mai spus ei.

Înceea ce priveşte o eventuală evacuare a românilor din Egipt, reprezentanţiiambasadei au precizat că deocamdată nu au informaţii despre un astfel dedemers.

"Evacuarease dispune de către Centrală. Nu există informaţii în acest sens la nivelulambasadei la această oră", au spus ei.

AmbasadaRomâniei se află în contact permanent cu cetăţenii români aflaţi în Egipt, pecare i-a telefonat începând de sâmbătă pentru a se asigura în legătură cusituaţia acestora.

Ministerulde Externe a anunţat vineri că la nivelul Ambasadei României de la Cairo existăo celulă de criză care răspunde în permanenţă solicitărilor de asistenţăconsulară.

MAEa recomandat cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare înEgipt, iar celor care se află deja în Egipt sau care, în pofida alertei decălătorie, doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze ambasadei şisă-şi anunţe prezenţa, precum şi coordonatele, pentru a putea fi contactaţi însituaţii de urgenţă.

MAEatenţionează cetăţenii români care ignoră avertismentele sale şi se deplaseazăîn zone de risc că o fac pe proprie răspundere şi vor suporta consecinţele unorastfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie alemisiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Potrivitunui comunicat de vineri al MAE, la nivelul ministerului, DepartamentulConsular, este activă o linie telefonică de permanenţă pentru a veni însprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi deactuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţăconsulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.

Egiptuleste afectat de mai multe zile de proteste violente împotriva regimului condusde preşedintele Hosni Mubarak.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image