2016-10-28 22:55

ULTIMA ORA


Ambasadorul israelian a părăsit Iordania

 |  09:33
Ambasadorul israelian a părăsit Iordania

Demonstraţii violente împotriva ambasadei israeliene de la Amman au determinat Israelul să-şi retragă temporar ambasadorul din Iordania.

Avertizaţi de iminenţa unor proteste pro-palestiniene, ambasadorul Daniel Nevo şi alţi diplomaţi, au fost aduşi în ţară temporar.

De asemnea, ambasada israeliană din Cairo a fost evacuată după ce fost luată cu asalt de protestatari sâmbătă, deși Egiptul este printre puţinele ţări arabe care au recunoscut statul evreu. Cele două ţări sunt în negocieri pentru reactivarea misiunii de la Cairo. Deși o parte a personalului a rămas la Amman, sub protecţia gărzilor iordaniene, Israelul va decide sâmbătă când se vor întoarce diplomaţii săi, au informat joi surse diplomatice israeliene, citate de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13

TAGURI: Israel, Iordania, ambasador, Egipt, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cum vede Ambasadorul SUA guvernul după alegeri Hans Klemm consideră că relaţiile dintre Statele Unite şi România nu au fost nicicând aşa de... 21 Oct 2016 | (2)
Românca Irina Maria Bara a câştigat finala de dublu a turneului de la Sharm El Sheikh (Egipt) Perechea Irina Maria Bara/Alona Fomina a câștigat finala de dublu a turneului ITF de la Sharm El... 24 Oct 2016 | (0)