2016-12-06 18:08

ULTIMA ORA


Ambasadorul israelian a părăsit Iordania

 |  09:33
Ambasadorul israelian a părăsit Iordania

Demonstraţii violente împotriva ambasadei israeliene de la Amman au determinat Israelul să-şi retragă temporar ambasadorul din Iordania.

Avertizaţi de iminenţa unor proteste pro-palestiniene, ambasadorul Daniel Nevo şi alţi diplomaţi, au fost aduşi în ţară temporar.

De asemnea, ambasada israeliană din Cairo a fost evacuată după ce fost luată cu asalt de protestatari sâmbătă, deși Egiptul este printre puţinele ţări arabe care au recunoscut statul evreu. Cele două ţări sunt în negocieri pentru reactivarea misiunii de la Cairo. Deși o parte a personalului a rămas la Amman, sub protecţia gărzilor iordaniene, Israelul va decide sâmbătă când se vor întoarce diplomaţii săi, au informat joi surse diplomatice israeliene, citate de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13

TAGURI: Israel, Iordania, ambasador, Egipt, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Traian Băsescu cere expulzarea ambasadorului Ungariei de la Bucureşti Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook,... 02 Dec 2016 | (12)
Proteste la Chișinău faţă de organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale Sute de persoane protestează, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul... 20 Noi 2016 | (0)